Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva kilpailee kansainvälisistä elokuvapalkinnoista Shanghaissa

28.05.2015 16:50 - Anna Hopi

4. syyskuuta ensi-iltansa saava Kätilö-elokuva kilpailee kansainvälisillä vesillä useassa kilpasarjassa.

Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva on valittu arvostetun Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan ja ehdokkaaksi Golden Goblet -palkintoon. Elokuva kilpailee festivaalilla englanninkielisellä nimellä The Midwife. Festivaali järjestetään 13.-21.kesäkuuta.

Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaali, Shanghai International Film Festival, kuuluu ns. A-listattujen eli maailman arvostetuimpien elokuvafestivaalien joukkoon yhdessä mm. Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlien kanssa. Se on myös Aasian suurin elokuvafestivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo 18. kertaa. Kätilön ensi-ilta on 4. syyskuuta.

Kilpasarjaan haki tänä vuonna 2096 elokuvaa 108:sta maasta, mikä on festivaalin uusi ennätys. Näistä valittiin 15 elokuvaa pääkilpasarjaan.

Kätilö on ehdolla seuraavissa pääkilpasarjan kategorioissa:

- An award for BEST FEATURE FILM
- JURY GRAND PRIX
- An award for BEST DIRECTOR
- An award for BEST SCREENPLAY
- An award for BEST ACTRESS
- An award for BEST ACTOR
- An award for BEST CINEMATOGRAPHY
- An award for OUTSTANDING ARTISTIC ACHIEVEMENT in the categories artistic directing, costume, editing, make-up etc.

- Elokuvantekijällä on aika katteettomat ajatukset omasta hyvyydestään, siksi muiden arvostus mairittelee. Olen kuitenkin erityisen mielissäni, että Kätilön näyttelijät ja työryhmä saavat kunnioitusta osakseen. Elokuvaa on tehty maanisesti ja huolella lähes kolme vuotta. Erityistä iloa tuo myös se, että Suomen sotahistoria kiinnostaa niin universaalisti, kertoi Jokinen.

 

Lue lisää elokuvasta ja katso sen traileri täältä.

Kilpailut

Uusimmat