Kenelle suosittelet Elämältä kaiken sain -elokuvaa, Mika Kaurismäki?

20.08.2015 15:40 - Anna Hopi

Kaurismäen uusimmassa elokuvassa käsitellään isän ja tyttären suhdetta.

Elämältä kaiken sain -elokuvaa tähdittävät Vesa-Matti Loiri, Armi Toivanen ja Peter Franzén. Elokuvassa tapahtumat keskittyvät ikääntyvän Urho-isän mökille, jonne nuorempi polvi tulee korjaamaan taloa ja samalla itseään.

- Ihmisistä välittäminen ja huolehtiminen on tärkeää. Kova kiireinen rytmi - siinä unohtuu perhe ja lähimmäiset. Halusin laittaa eri sukupolvet samaan taloon, niin että he joutuvat kosketuksiin toistensa kanssa, kertoi ohjaaja Mika Kaurismäki.

- Kun täytetään 18 vuotta, niin lähdetään helposti opiskelemaan toiselle paikkakunnalle ja perhesuhteet jäävät hoitamatta. Elokuvassa on isä ja tytär, jotka eivät ole varmaan viiteentoista vuoteen pitäneet yhteyttä. Sellaisia tapauksia on varmaan paljon.

Kaurismäki halusi käsitellä elokuvassa elämän peruskysymyksiä, jotka ovat hänelle itselleenkin tuttuja.

- Olen siinä tilanteessa, että minulla on kaksi samanikäistä tyttöä kuin Armi on tässä elokuvassa, ja äitini on jo todella iäkäs. Minulla on pieniä lapsia. Tällaiset teemat ovat luontevia käsitellä elokuvissa. Halusin tehdä tällaisen ihmissuhderemontti-elokuvan, jossa remontoidaan myös taloa. Talon remonttiin liittyy ihmissuhteiden remontoimista myös.

Millaiselle yleisölle elokuva on suunnattu?

- Ihan kaikenlaiselle. Teini-ikäinen Emilia-roolihahmo (Lenita Susi) on oman elämänsä kynnyksellä ja miettii, mitä hän tekisi sillä. Siinä on keski-ikäiset, joilla pitäisi olla elämä hallussa, mutta hekin löytävät itsensä tällaisesta ongelmien puristuksesta. Loirin esittämä Urho on elämänsä loppusuoralla, kommentoi ohjaaja.

- Luontevasti elokuva menee varmasti keski-ikäiselle väestölle, ehkä 25 eteenpäin. Elokuvassa on kuitenkin teini-ikäisellekin ihmiselle samaistumispintaa.

Katso 21. elokuuta ensi-iltansa saavan elokuvan traileri alta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat