Tommi Korpela natsiupseerina Kätilössä: Roolihahmoni ei ansaitse rakkautta

27.08.2015 13:58 - Anna Hopi

Antti J. Jokisen 4. syyskuuta ensi-iltaan tulevassa Kätilö-elokuvassa Tommi Korpelalla on moraalittoman miehen rooli.

Natsiupseeri Gödelin roolissa Tommi Korpela sai näytellä elokuvan roistoa.

- Gödel on sellainen ihmisen kuori enää, sodan ja syyllisyyden kalvama kaveri. Tulevaisuus on aika musta, kun on mennyt omatunto ja moraali. Hän on rajusti pettynyt elämään ja kolmannen valtakunnan missioon, joka ei tule enää jatkumaan. Hän on epätoivoinen mies ja sellaiset miehet tekevät epätoivoisia ratkaisuja, kertoi Tommi Korpela.

- Yhdessä mietittiin, että Kristan henkilö herättää hänessä tunteita. Gödel pitää naista rohkeana ja kun leiriin tulee viehättävä nainen, tämä saa miehen mittarit värähtämään.

Millaista oli tehdä töitä Krista Kososen ja Lauri Tilkasen kanssa?

- Todella helppoa. He ovat kovan luokan ammattilaisia. Krista on ihmisenä ja näyttelijänä niin valovoimainen. Siinä ei tarvitse kuin katsoa silmiin, siitä saa hirveästi vastavoimaa ja lämpöä ja rakkautta. Näyttelijä tarvitsee hyvän vastanäyttelijän onnistuakseen itse.

"Elokuvan loppua on muutettu"

On olemassa yleinen sanonta "Rakkauden hinta on suru". Miten se sopii Korpelan mielestä Kätilö-elokuvaan?

- Rakkaus varmaan pitää sisällään kaikki ihmiselon tunteet. Myös surun. En kiellä sitä mitenkään. Elokuvassa sillä on positiivinen merkitys, suurin on rakkaus. Rakkaus ylittää kaiken. Olosuhteista huolimatta rakkautta voi olla ja voidaan katsoa tulevaisuuteen, vaikka ympärillä näyttää siltä, ettei se olisi mahdollista.

- Oma hahmoni ei ehkä enää sitä rakkautta ansaitse. Elokuvan lopusta jää lohdullinen olo. Sehän on muutettu. Kirjassa Helena ja Johannes molemmat kuolevat. Se olisi ollut katsojalle kohtuutonta.

"Näyttelemisessä merkitsee hyvä porukka"

Millaista roolia Korpela toivoo tulevaisuudessa?

- Tärkeämpää kuin se, mitä tehdään, on se kenen kanssa. Unelmarooli on sellainen, jossa pääsee tekemään hyviä käsikirjoituksia hyvien tekijöiden kanssa. Jos homma ei toimi, se on tyhjänpäiväistä. Haluan tehdäe erilaisten näyttelijöiden ja ohjaajien kanssa töitä, siitä voi löytyä uusia kulmia. Toivottavasti se jatkuu.

Kätilö tulee elokuvateattereihin 4. syyskuuta. Katso traileri alta.

 

Kilpailut

Uusimmat