Piste suhteelle? 4 asiaa murentavat välistänne yhteyttä

20.11.2015 13:52 - Emma Ylistalo

Ihmisen ei kannattaisi kiinnittää liikaa huomiota pikkuasioihin.

Toisinaan wc-istuin on vain wc-istuin. Toisinaan taas sen kannen ylös jättäminen on sinulle todiste siitä, ettei kumppanisi välitäkään oikeasti sinusta tai tunteistasi. Toisinaan oma mielesi yhdistelee ja suurentelee asioita niin, että niistä tuleekin todellista isompia. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Lue alta neljä asiaa, joita voit opetella katsomaan uudella tavalla.

1. Sotkuisuus

Välillä sotkuisuus tuntuu ainoastaan siltä, että toinen ei arvosta sinua yhtään. Varsinkin kun likaisia vaatteita löytyy ympäri asuntoa, vaikka olet maininnut niistä aiemminkin. Mutta muista, että suhteessa toinen osapuoli on aina sotkuisempi. Sen sijaan, että keskittyisit siihen, kuinka huolimattomasti kumppanisi siivoaa, kiinnitä huomiosi siihen apuun, jonka häneltä saat kotitöissä. Näkökulman muuttaminen ei ainoastaan estä riitaa alkamasta, vaan parantaa suhdetta ylipäänsä.

2. Ärsyttävät tavat

Sinulla on oma tapasi syödä, nauraa ja puhua. Ja niin kuin et sinäkään, myöskään kumppanisi ei tee asioita tietyllä tavalla vain ärsyttääkseen sinua. Puolisosi ei välttämättä tiedä, kuinka paljon ärsyynnyt siitä, että hän pureskelee kynsiään. Älä siis ota kaikkea henkilökohtaisena loukkauksena. Jos jokin puolisosi tavoista häiritsee sinua todella paljon, ota asia varovaisesti puheeksi ja kerro vaikka, että sinun on vaikea keskittyä omiin juttuihisi, koska hän mumisee aina lukiessaan.

3. Flirttailu

Muista, että pelkästään se, että kumppanisi on ystävällinen toisille, ei ole flirttailua. Jos hänen käytöksensä sinusta kuitenkin ylittää rajan, kannattaa sinun ensimmäiseksi miettiä, mistä tämä johtuu. Voi olla että puolisosi kaipaa suhteeseenne enemmän yhdessäoloa, vähemmän nalkutusta tai että häntä kuunnellaan. Miettikää rehellisesti yhdessä, mitä kumpikin kaipaa suhteeseen ja tuokaa sitä tehdäksenne parisuhteestanne entistä paremman.

4. Kritiikki

Kommunikaatio on hyväksi, mutta tässäkin asiassa liika on liikaa. Jos sinusta tuntuu, että sinä ja kumppaninne puhutte koko ajan, mutta kummallakaan ei ole oikeastaan muuta sanottavaa, kuin toiselle valittaminen, pysäytä kierre. Lisää keskusteluunne leikkisyyttä ja vitsejä muuttaksesi kommunikaationne suunnan. Tavoite ei ole lopettaa vakavista asioista puhumista, vaan tehdä keskustelustanne ystävällisempää. Se voi johtaa siihen, että puhutte hieman vähemmän ja kuuntelette toisianne vähän enemmän.



Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat