Ärsyttääkö? Mullistava tekniikka auttaa hälventämään vihan tunteita

23.11.2015 10:22 - Eeva Rajala

Meditaatio on ylistetty keino, jonka avulla monet ovat saaneet lisää mielenrauhaa.

Rakkaus ja myötätunto -meditaatiota ja mietiskelyä harrastamalla yleensä luodaan omaan elämään ystävällisyyttä ja rauhaa. Meditaatio lisää ehdotonta rakkautta itseä ja toisia kohtaan.

Brittitutkijoiden mukaan sillä voi vähentää myös omia ennakkoluuloja toisia ihmisiä kohtaan ja sitä kautta vähentää myös jopa rasistisia ajatuksia. Tutkimuksessa ihmisillä, jotka meditoivat seitsemän minuutin ajan, oli vähemmän ennakkoasenteita muita kohtaan.

"Lähetän rakkautta ja toivon, että sinulla on hyvä olla"

Sussexin yliopiston tutkijan Alexander Stellin mukaan tulokset osoittavat, että jotkut meditaatiotekniikat ovat paljon enemmän kuin vain oman hyvän olon lisäämistä. Meditaatio voi olla myös tärkeä työkalu, kun halutaan lisätä rauhaa ja sopua ryhmän sisällä.

Rakkaus ja myötätunto -meditaatiossa itseään ja toisia kohtaan luodaan ystävällisiä ajatuksia muun muassa toistamalla lausetta ”Lähetän sinulle hyvää energiaa ja rakkautta ja toivon, että sinulla on hyvä olla.” Samalla visualisoidaan henkilö, jolle rakkautta ja hyvää energiaa halutaan lähettää.

Aiemmissa tutkimuksissa on huomattu, että nopeatempoinen musiikki saattaa lisätä ihmisten ennakkoasenteita verrattuna hitaaseen ja surulliseen musiikkiin.

Kokeile kymmenen minuutin rakkaus ja myötätunto -meditaatiota:

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat