Milloin meikit ovat todella vanhentuneet?

14.12.2015 11:06 - Reija Saarinen

Meikeilläkin viimeinen käyttöpäivä ja se vaihtelee tuotteen mukaan.  

Vaikka meikit onkin kehitetty sellaisiksi, ettei niitä tarvitse uusia joka kuukausi, kannattaa käyttöikää kuitenkin tarkkailla. Jokaisella tuotteella kun on omat suositellut käyttöikänsä, joten ne kannattaa painaa mieleen.

Ripsiväri

Ripsiväri kannattaa uusia noin kolmen kuukauden välein. Syy on siinä, että kyseiseen tuotteeseen tarttuu paljon bakteereja, jotka saavat aikaan esimerkiksi silmätulehduksia.

Nestemäinen meikkivoide

Nestemäinen meikkivoide kannattaa vaihtaa uuteen 8-12 kuukauden jälkeen. Vaikka tuotetta olisikin jäljellä, on tuotteeseen pesiytynyt paljon erilaisia bakteereita esimerkiksi sormista ja meikkisienestä.

Luomiväri

Luomiväri voi kestää hyvänä jopa kolme vuotta. Uusi kannattaa hankkia silloin, kun pigmentti ei enää tartu kunnolla. Voidemainen luomiväri sen sijaan kannattaa uusia jo vuoden vuoden jälkeen.

Silmänrajauskynä

Perinteinen rajauskynä säilyy hyvänä pitkään teroituksen ansiosta. Kyseinen tapa kun vie mukanaan myös ikävät bakteerit. Sen sijaan nestemäinen rajauskynä kuivuu noin vuodessa.

Aurinkopuuteri

Aurinkopuuteria voi huoletta käyttää jopa kolmen vuoden ajan. Jos kuitenkin alkaa tuntua siltä, ettei pigmenttiä enää tule, on aika vaihtaa uuteen.

Huulipuna

Huulipunan käyttöikä on melko pitkä. Parhaassa tapauksessa se kestää jopa kolme vuotta. Jos huulipuna alkaa tuoksua oudolta, kannattaa se heittää pois.

Huulikiilto

Kiilto pysyy kunnossa noin vuoden ajan. Sen jälkeen se kannattaa vaihtaa uuteen.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat