IS: Suomalaiseen työpaikkailmoitukseen lipsahti virhe - kirjoituksesta nettihitti!

29.12.2015 15:52 - Anna Hopi

Lapin ely-keskuksen työnhakuilmoitus oli tarkoitettu vain sisäiseen tiedotukseen, mutta toisin kävi.

Työnhakuilmoitus kalataloussuunnittelijan pestistä päätyi alkuviikosta mol.fi-sivustolle. Siinä on eräs huomiota herättävä tekijä. Ilmoituksen tekstissä kerrotaan isoin kirjaimin: "HUOM !! Paikkaan on jo hakija !!"

Katso kuva täältä.

Loppu onkin historiaa. Ilmoituksesta tuli viraalihitti ja se herätti närkästystä monissa ihmisissä. Lapin ely-keskuksen asiakkuuspäällikkö Sanna Kolomainen on saanut vastata moneen työpaikkaa koskevaan puheluun. Hänen mukaansa ilmoitusta ei ollut tarkoitettu julkiseksi.

– Kyseinen ilmoitus ja se, että paikka on täytetty, oli tarkoitettu pelkästään virkailijoiden tietoon, mutta raksi oli mennyt väärään ruutuun. Kyselin vähän tekniikkapuolta ja sain kuulla, että näissä ilmoituksissa valtakunnallinen näkyvyys on oletusarvona, eikä sitä siis huomattu muuttaa pelkäksi virkailijanäkyvyydeksi.
Tapaus on ely-keskukselle kiusallinen, vaikkakin huvittava. Kolomainen on joutunut esimerkiksi selittelemään ihmisille, ettei kyse ole sisäpiiripalkkauksesta tai hyvä veli -verkostosta. Pesti on täytetty, ja siihen palkattiin vuorotteluvapaasäädösten mukaan työtön työnhakija, kertoo Ilta-Sanomat.

Kilpailut

Uusimmat