Suomalaisten koomisimmat joululahjamuistot: "Lahjaksi jotain pöyristyttävää"

31.12.2015 12:23 - Senja Rapila

Oletko sinä joskus saanut lahjaksi jotain, mitä et ole todellakaan toivonut? Nämä suomalaiset ovat ainakin saaneet.  

Välillä saamamme joululahjat saattavat olla todella erikoisia. Ne voivat olla niin erikoisia, että mitään järkevää selitystä niille ei löydy, eikä niistä voi kuin kiittää tyrmistyneenä. Kun saat lahjaksi jotain pöyristyttävää, kyseessä on usein myös humoristinen hetki.

Kun avaat lahjan, vieressäsi oleva henkilö saattaa kihertää tyytyväisenä, sillä tämä tulisi olemaan maailman paras joululahja ikinä -"paras" kaikessa merkityksessään.

Nyt suomalaiset ovat jakaneet parhaat ja erikoisimmat joululahjamuistonsa:

"Minulla oli tapana pienenä viedä salaa vanhempieni tavaroita joulun lähestyessä. He ihmettelivät, mihin olivat kadottaneet vaikkapa lukulasinsa - kunnes saivat ne takaisin jouluaattona paperiin käärittynä."

"Meidän perheessämme on tapana ostella sisarusten kesken huumorilahjoja, jotka osoittavat huonoa makua tavalla tai toisella. Tänä vuonna näin maailman rumimman kultahileisen ja muodottoman orava-kuusenkoristeen ja ostin sen pikkuveljelle. Hän repesi nauruun nähdessään sen ja laittoi sen kotinsa kuuseen. Viime vuonna ostimme parin veljeni kanssa kimpassa yhdelle veljelle jättikokoisen hauki-pehmolelun, joka muistuttaa aivan oikeaa kalaa. Muutama vuosi sitten ostin veljille design-markkinoilta kangaskasseja, joihin oli painettu julkkisten kuvia. Kokoelmassa oli muun muassa Mikko Alatalo- ja Danny-kassit."

"Olin toivonut joululahjaksi joogamattoa. Sen lisäksi, että sain sen, sain pikkuveljeltäni myös Joogaa tosinaisille -joogakirjan. Se oli selkeästi tarkoitettu lihaville naisille, sillä kirjassa oli joogaliikkeitä, joita myös tukevammat ihmiset voivat tehdä. Olen itse aivan normaalin kokoinen."

"Sain joululahjaksi siskoltani rumimman hiuspannan, mitä olen kuunaan nähnyt. Äitini kertoi ruman lahjan johtuvan siitä, että hän oli pakottanut pikkusiskoni ostamaan minun lahjani tämän omilla rahoilla, jolloin suuttunut ja rahoistaan tarkka siskoni oli päättänyt etsiä kaupan halvimman tuotteen. Panta oli kuulema maksanut alennuksessa 1,5 euroa - ja siltä se myös näytti."

"Sain pienenä pikkuveljeltäni ja isältäni lelukäärmeen joululahjaksi. Avatessani paketin, säikähdimme äitini kanssa niin paljon, että kiljuimme todella pitkään. Muiden mielestä se oli vain hauska pila."

"Sain tänä jouluna isältäni lahjaksi avaamattoman laatikon Pro Set -jääkiekkokortteja vuodelta 1991. Kyseinen sarja oli ensimmäinen, jota pikkupoikana keräsin. Oli aivan mahtavaa availla vielä monta päivää aaton jälkeen niitä korttipusseja ja toivoa, että saisi Kurrit ja Gretzkyt kerättyä. Tavallaan lahja tuli 24 vuotta liian myöhään, mutta hyvä kun tuli edes nyt!"

"Toivoin siskoltani lahjaksi valkoista kelloa. Siskoni päätti kuitenkin ostaa minulle pinkin kellon. Hänen kommenttinsa oli tyhjentävä: "Aina ei voi saada juuri sitä, mitä haluaa."

Kilpailut

Uusimmat