Tuntematon mies kuolasi naisen sääriä - tuohtunut kirjoitus leviää netissä

02.02.2016 09:53 - Senni Loikala

Keskellä metroaseman ihmisvilinää tuntematon mies lähestyi itsepintaisesti nuorta aikuista naista. Nyt Christen Brandtin kirjoitus tilanteesta ja hänen suhtautumisestaan siihen herättää keskustelua.

Vieras mies tuli kehumaan New Yorkissa asuvan Christen Brandtin sääriä keskellä metroaseman ihmisvilinää. Lähelle pyrkinyt mies vaikutti siltä, että hän yritti esiinnellistää näkemänsä, tuntemattoman naisen.

Brandt kirjoitti tapauksesta Facebook-päivityksen, josta on tykätty yli 70 400 kertaa ja jota on jaettu noin 38 600 kertaa.

Suomensimme nettihitiksi nousseen tekstin alle. Siinä Brandt korostaa, ettei vaatevalinnoilla ole väliä siinä, että joutuu alistetuksi keskellä kirkasta päivää.

Hetki metroasemalla

Olin pukeutunut näihin vaatteisiin, kun kävelin ruuhkaisan 34th Street Herald Square -metroaseman ohi, ja yhtäkkiä eräs mies tuli kulkemaan rinnalleni ja sanoi: ”Damn, sinulla on upeat sääret.” Kun en kiinnittänyt häneen huomiota ja jatkoin kävelyä, hän kääntyi seuraamaan minua, tuli lähemmäs, vaikka olin kävelemässä hänestä poispäin. ”Kuulitko minua, kulta? Sanoin, että sinulla on upeat sääret. Damn! Kiitos.”

Tuo sana “kiitos” pöyristytti minua. Aivan kuin tuo 13 senttimetrin alue sääristäni, joka oli sukkahousujen peitossa, olisi ollut siinä häntä varten. Aivan kuin nuo ruskeat sukkahousut jaloissani olisivat olleet lahja hänelle. Että ne olisivat tässä maailmassa, jotta hän voisi osoittaa niistä kiitollisuutta, tai olla osoittamatta.

Ensi kerralla, kun mietit, onko mekkosi liian lyhyt, ensi kerralla, kun pyydät teini-ikäistä tytärtäsi vaihtamaan vaatteitasi, tai ensi kerralla, kun kuulet koulujen pukukoodeista uutisista, muista tämä kuva.

Olen pukeutunut helv*tti anorakkiin ja saappaisiin.

Eikä sillä ollut väliä.

Kaikki naiset kokevat näitä hetkiä. Kaikki meistä. Ja yhä maailmassa oletetaan, että se olisi meidän ongelma, joka pitäisi korjata.

Minä puolestani olen saanut tarpeekseni siitä, että se pitäisi vain hyväksyä.

 

Kuva: Facebook

Kilpailut

Uusimmat