Lola Odusoga ei tunnustaudu siivousintoilijaksi: "Kumppanini ovat olleet äärilaitoja"

13.04.2016 10:37 - Anna Hopi

Odusoga tunnustautuu koti-ihmiseksi, jonka asunnossa jokaisella asialla on oma paikkansa.

Lola Odusoga tuli aikoinaan julkisuuteen voitettuaan Miss Suomi -tittelin. Nainen harrasti aiemmin kilpatanssia ja muutti ensimmäiseen omaan asuntoonsa silloisen poikaystävänsä kanssa.

- Se oli aikamoinen paketti. En muista hirveän montaa hyvää asiaa siitä yhteisasumisesta, kommentoi nainen nyt vuosien päästä.

Lola kertoo Iskelmän iltapäivien Aarrearkku-ohjelmassa eronneensa poikaystävästään 23-vuotiaana ja muuttaneensa sitten omaan asuntoon Turussa.

- Silloin alkoi muokkautumaan se elämäntyyli, mistä itse tykkään. Tein kodista itseni näköisen. Olen rapu-ihminen ja teen kodin joka nurkkaan, jos siltä tuntuu. Siellä pystyin olemaan vapaasti, koska kaikki oli hallussani. Kotini oli persoonallinen. Minulla on muutamia huonekaluja, jotka kulkevat mukanani vieläkin.

Odusoga ei ole omien sanojensa mukaan trendinenä, joka ostaa uusimmat huonekalut ja verhot. Sen sijaan hän vaalii muistoja rakastamissaan esineissä tai vaatteissa.

- En ole kuluttajaluonne. Minulle on tärkeintä, että on hyvä fiilis ja hyvä tunnelma. Olen ihminen, joka uskoo, että asioilla on kotona paikkansa. En kuole siihen, jos joka päivä koti ei ole tip top. Minulla on ollut kumppaneita, jotka ovat olleet aivan äärilaitoja. Olen kokenut kaiken vierestä, sanoo nainen.

"Kodissani ei tarvitse olla pakkohygieeninen"

- En ole nykyään mikään supersiivooja-ihminen, koska elän elämää, jolloin olen joskus enemmän kotona ja joskus vähemmän kotona. Välillä lasten kanssa on 24/7 menoa, eikä siivous ehdi tulemaan prioriteettilistan kärkeen. Osaan pitää kodista huolta, mutta olen myös tottunut olemaan oloissa, joissa ei tarvitse olla pakkohygieeninen. Tyydyn vähempään kuin suurin osa suomalaisista ihmisistä ja ja uskon eläväni tämän asian suhteen helpompaa elämää.

Siivousfirman työntekijän touhuaminen omassa kodissa olisi Lolalle kauhistus.

- Olen omistushaluinen kodistani. Olen ehkä ollut joko huono tai mielenkiintoinen kumppani siinä mielessä, kun mielipide on, että mun keittiöön ei koske muut kuin minä. Olen myös aina ajatellut, ettei mun kotia siivoa kukaan muu kuin minä. Sinne ei tule yksikään siivousfirman työntekijä, äiti tai mummi järjestelemään.

Kiireisenä perheenäitinä Lola ei ehdi kokkaamaan niin usein kuin haluaisi, mutta eineksiin hän ei siltikään sorru.

- Tykkään laittaa ruokaa ja haluaisin tehdä vieläkin enemmän, kun vain ehtisin. En ole noutosafkaihminen ja se liittyy tähän kuluttamiseen, joka ei ole mun juttu. Teen aamupalat, lounaat ja illalliset. Väitän olevani aika tehokas improvisoimaan ruokia. En stressaa asiasta.

Kilpailut

Uusimmat