Tutkimus paljastaa, miksi miehet eivät jaksa hempeillä seksin jälkeen

22.04.2016 11:05 - Senni Loikala

Miehet eivät tee sitä tahallaan.

Monia miehiä ei nappaa kullan kanssa hempeily enää seksin jälkeen, ja nyt tuore tutkimus on löytänyt ilmiölle syyn. Jos lepertelyn sijaan mieli tekee siirtyä nopeasti unten maille tai peseytyminen suihkussa houkuttelee, ei kyseinen mieliteko johdu kylmästä sydämestä, vaan suuresta testosteronin määrästä. Tutkimuksesta uutisoi Daily Mail.

Yhdysvaltalaisen Connecticutin yliopiston tekemään tutkimukseen osallistui noin 250 ihmistä, joilta otettiin sylkinäytteet. Niistä katsottiin, millaiset testosteronitasot osallistujilla oikein oli.

Lisäksi osallistujat täyttivät nettipäiväkirjaa kahden viikon ajan. Siinä he kertoivat muun muassa, kuinka paljon heillä oli ollut sutinaa vällyjen välissä, ja miten he suhtautuivat seksin jälkeiseen hempeilyyn.

Tuloksista selviää, että kaikista eniten testosteronia omaavat ihmiset eivät piitanneet seksin jälkeisestä hellimistuokiosta. He eivät kokeneet sitä hyödylliseksi, ja saattoivat vahingossa lipsauttaa rakkaalleen jotakin sopimatonta. Näin ollen he kokivat, että se oli kaikille parasta jättää välistä.

Lisäksi negatiivisuus seksin jälkeistä hellimistuokiota kohtaan oli suuri, jos seksi ei ollut päättynyt orgasmiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että seksin jälkeen haliminen saattaa olla tärkeä suhteen toiselle osapuolelle ja se voi lisätä läheisyyttä ja luottamusta. Näin ollen toiselle kannattaa antaa edes pikaisia hellyydenosoituksia petipainin jälkeen.

Tutkimus julkaistiin Journal of Social and Personal Relationships -julkaisussa.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat