Kuva: AOP

Kari Hietalahti: "Vintiöitä tehtiin humalassa ja ilman käsikirjoitusta"

30.06.2016 10:33 - Reija Saarinen

Vintiöt-sarjassa uusintaottoja ei juurikaan otettu.

Vuosien 1994-2003 välisenä aikana tv-katsojia viihdytettiin Vintiöt-komediasarjalla, josta kuuluisuuteen nousi ainakin lukemattomia hokemia. Ohjelman pääosissa nähtiin Kari "Hissu" Hietalahti, Santeri Kinnunen, Janus Hanski, Niko Saarela, Samuli Edelmann, Jussi Chydenius sekä Juha Veijonen.

Sarjan huumori upposi suomalaisiin kuin veitsi kuumaan voihin, mutta millainen oli tekoprosessi sketsien takana?

- Sarjaa kuvattiin sunnuntaisin sillä se oli ainut vapaapäivä. Kyllä sitä humalassakin tehtiin, mikä varmasti oli arvattavaa kun oli nuorista miehistä kysymys. Hommia tekivät ne, jotka sattuivat saapumaan paikalle. Siksi kai mulla niin paljon hahmoja olikin, Hietalahti naurahtaa Novan Iltapäivän Anssi Honkasen ja Niina Backmanin haastattelussa.

Myöskään käsikirjoitusta ei kulttisarjassa käytetty, vaan ideat syntyivät siinä hetkessä.

- Harvemmin kohtauksia kuitenkaan otettiin uusiksi. Paitsi tietenkin silloin, jos sattui jotain teknistä ongelmaa. Fiiliksellä hommat hoidettiin.

Vaikka Vintiöt oli monelle, Hietalahti mukaan lukien uran suuri ponnahduslauta, ei sitä teatteripiireissä katsottu hyvällä.

- se oli meille monelle sellainen alku. Kom-teatterissa minulle kuitenkin sanottiin, että älä lähde mukaan siihen, se pilaa sun uran. Mutta siinähän kävi ihan toisin.

Radio Novan Iltapäivä arkisin 14-18.

Nova, Radio City, Iskelmä ja Voice ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat