Kuva: Senja Rapila

Robin täyttää tänään 18 vuotta - kaikki nuoren miehen menestystarinan huippuhetkistä

24.08.2016 07:00 - Senja Rapila

Hype täysi-ikäisyydestä on alkanut jo kyllästyttää Robinia. "Nyt se varmaan sekoaa", mies mietti Voice.fi:n haastattelussa ihmisten spekuloivan hänen syntymäpäiväänsä.

Robin Packalen, koko Suomen rakastama artisti, täyttää tänään 18 vuotta. Sen kunniaksi käymme nyt läpi, kuinka Robin on muuttunut kuudessa vuodessa teinitähdestä nuoreksi mieheksi ja kaikenikäisten kuuntelijoiden suosikkiartistiksi.

Helsingin Sanomat on kertonut aiemmin, että Robin lähti kokeilemaan alunperin siipiään laulukilpailu Staraskabassa, jossa hän esitti Vesa-Matti Loirin kappaleen Lapin kesä. Staraskaban jälkeen tuottaja Kim Kuusi kuuli nuoresta, lahjakkaasta laulajasta ja houkutteli tämän New Wawe Junior -laulukilpailuun Moskovaan.

Nuori artisti keräsi lisää näkyvyyttä esiintymisellään New Wawe Junior -laulukilpailussa vuonna 2009, jossa hän esitti Europen kappaleen The Final Countdown.

- Minun piti oikein nousta miksauspöytäni takaa katsomaan, laulaako hän oikeasti vai onko siellä nauha pyörimässä. Hän vain osaa laulaa jotenkin koskettavasti, Robinin tuottaja Maki Kolehmainen on kertonut vuonna 2012.

Kilpailun jälkeen tapahtui jotain, joka muutti koko Robinin elämän.

2012

Kuten saatatkin muistaa, Robin tuli koko kansalle tutuksi vuonna 2012 ensimmäisellä hitillään Frontside Ollie. Siitä alkoi hurja matka kohti tähteyttä, josta 12-vuotias Robin pystyi vasta haaveilemaan.

Frontside Ollie -musiikkivideo saavutti muutamassa päivässä yli miljoona näyttökertaa YouTubessa ja nyt sillä on jo yli neljätoista miljoonaa näyttökertaa. Monet ajattelivat nuoren lapsitähden olevan vain yhden hitin ihme, mutta toisin taisi käydä.

Tänä vuonna Robin on myös puhunut siitä, miltä alkuaikojen kappaleiden esittäminen tuntuu nykypäivänä.

Vuoden 2012 lopussa nuoresta artistista julkaistiin myös dokumenttielokuva, Robin - The Movie.

2013

Tämä vuosi alkoi olla aikaa, jolloin teinisensaation suosio alkoi livetä totaalisesti käsistä. Fanit kirkuivat vieläkin keikoilla, keikat olivat loppuunmyytyjä. Fanimäärä jatkoi kasvuaan, eikä loppua Robin-hypelle näkynyt.

Vuoden 2013 loppuun mennessä kolmatta Boom Kah -albumia oli myyty nelinkertaiseen platinalevyyn oikeuttava määrä eli yli 83 000 kappaletta.

Boom Kah -albumin kappaleet tanssittavat vieläkin juhlakansaa ja se nähtiin myös tämän kesän festareilla.

2014

Vuonna 2014 nuori artisti kohahdutti kuuntelijakuntaansa ensimmäisen kerran, kun hän julkaisi laulunsa Kesärenkaat.

YleX:llä on tapana julkaista vuosittain kappale, jonka tarkoituksena on valistaa ehkäisyn tärkeydestä - täksi vuodeksi esittäjäksi valittiin 16-vuotias Robin, jonka tarkoituksena olisi valistaa myös nuoria suojaseksin tärkeydestä.

Kesäkumibiisistä vastannut Peppi Puljujärvi kertoi vuonna 2014 Iltalehdelle, että kappaleesta käytiin keskustelua niin Robinin itsensä, hänen vanhempiensa sekä Väestöliiton kanssa.

- Keskustelimme asiasta paljon niin Robinin itsensä, Robinin perheen kuin levy-yhtiönkin kanssa. Robin itse halusi ehdottomasti olla mukana kappaleen teossa, Puljujärvi kertoi.

2015

Vuonna 2015 Robin julkaisi kauan odotetun duettoalbuminsa. Yhdessä-albumilla hän pääsi laulamaan uransa aloittaneen Lapin kesä -kappaleen yhdessä Loirin kanssa ja tekemään monta muuta duettokappaletta muiden suomalaisten artistien kanssa.

Yhdessä-albumilla julkaistu kappale Yö kuuluu meille sai myös suomalaisartistin fanit hämmästelemään. Kitarapainotteinen ja rock-vivahteinen kappale oli jotain, mitä Robin ei ollut koskaan aiemmin tehnyt.

Vaikka kappaleessa lauletaan aamuun asti juhlimisesta ja jatkoista, oli ensimmäinen versio kappaleesta aivan erilainen.

- Aluksi siitä oli tarkoitus tehdä minulle aivan oma biisi. Se kertoi tyyliin minusta ja jostain mimmistä, jonka kanssa mennään tähtitorninmäelle ja katsotaan tähtiä, Robin nauraa. Voit lukea koko artikkelin täältä.

2016

Tämän vuoden alussa Robin julkaisi musiikkivideon Yhdessä-albumilla julkaistuun kappaleeseensa Miten eskimot suutelee?, joka herätti runsaasti keskustelua.

Osa nuoren miehen faneista oli sitä mieltä, ettei musiikkivideo olisi sovelias nuorelle artistille, joka tekee musiikkia pääosin nuorelle yleisölle. 17-vuotias Robin halusi kuitenkin revitellä itseään pois kiltin pojan imagosta ja seisoi ylpeästi uuden musiikkivideonsa takana.

Nuorta artistia ollaan pitkin vuotta piinattu tulevasta syntymäpäivästä, jolloin "kaikki tulisi muuttumaan". Robinia ollaan hiillostettu siitä, miltä tuntuu täyttää 18-vuotta.

Kun kysyimme Robinilta sitä huhtikuussa, saimme vain tyytymättömän irvistyksen. Sitä samaista kysymystä oli kysytty jo kevääseen mennessä liikaa: ensimmäisiä kysymyksiä täysi-ikäistymisestä alkoi kuulua heti, kun artistille pyörähti päälle viimeinen vuosi alaikäisenä.

- Se on jotenkin todella hassua, kun kaikki kyselevät muuttuuko jokin ja mitä nyt tapahtuu, kun täytän 18. Niin, ja nyt se sitten varmaan sekoaa sitten, Robin pohdiskeli keväällä naureskellen. Voit lukea aikuistumiseen liittyvän artikkelin täältä.

Nyt se kuitenkin tapahtui, eikä mikään ole muuttunut edellisen yön aikana. Robin on edelleenkin yksi Suomen suosituimmista ja parhaiten tienaavista artisteista, joka jatkaa musiikin tekemistä normaaliin tapaan.

Tulevaisuudessa Robinin saattaa kuitenkin nähdä ajelemassa uudella autollaan, jonka merkkiä hän ei ole vielä paljastanut medioille.

Lue myös: Robinin energinen live-esiintyminen sai yleisön riehaantumaan - kondomit lentelivät

Kilpailut

Uusimmat