Kuva: Fotolia

Tuli, puu, maa, vesi, metalli? Tarkista mikä on elementtisi - paljastaa yllättäviä asioita sinusta

24.08.2016 09:00 - Anna Hopi

Tuli-ihmisten heikko kohta on unettomuus, kun taas puu-ihmisellä haasteena ovat toistuvat migreenit.

Kiinalaisten legendojen mukaan viisi elementtiä ovat elämän perusta. Myyteissä väitetään, että viiden elementin tulen, maan, veden, metallin ja puun tulee olla tasapainossa, jotta asiat elämässä sujuisivat jouhevasti. Tämän väitteen mukaan jokaisessa ihmisessä on oma perusenergiansa, joka suorastaan loistaa hänestä.

Tuli-ihminen on luonteltaan erilainen kuin ihminen, jonka perusenergia on puu-energiaa. Kiinalaisen ajattelun mukaan myös terveysongelmat ja ihmisen vahvuudet ovat erilaisia. Lue alta persoonallisuuskuvaukset ja päättele, mikä viidestä elementistä on sinua lähellä. Lue sen jälkeen, millaisia terveysvaikutuksia elementilläsi väitetään olevan.

Puu

Puu-ihminen on seikkailuhenkinen ja liikkuva pioneeri. Heidän määrätietoisuutensa ajaa heidät tavoittelemaan uusia suuntia. Puu-ihminen haluaa ylittää rajoja ja on myös kilpailuhenkinen. Puu reagoi voimakkaasti loogisen mielensä takia epäreiluuteen ja ongelmatilanteisiin. Puun yleisin tunne on viha. Tunne tuleensä nousee, kun puu puskee itseään tuloksiin ja haukkaa liian ison palan jostain projektista.

Terveys:

Puun terveydessä nousee esille kaksi ihmiskehon elintä - maksa ja sappirakko. Puut nukkuvat usein epäsäännöllisesti, saavat migreenejä, päänsärkyjä, lihaskramppeja ja heidän hermostonsa on kovilla.

Jos omaat puu-persoonallisuuden, sinun täytyy huolehtia itsestäsi paremmin. Ota aikaa lepoon ja syö hitaasti. Nuku tarpeksi. Liiku, jotta voit vähentää lihasjännitystä.


Tuli

Tuli-ihminen on helposti tunnistettavissa oleva joka tilanteen velho. Kun hän tulee sisään huoneeseen, juhlat alkavat. Tuli on täynnä energiaa ja rakastaa olla osa porukkaa. Tuli tarvitsee koko ajan stimulaatiota, ja heittäytyy usein tehtävästä toiseen, koska janoaa jännitystä. Kun tuli ei elä elämänsä isoa hypeä, hän kokee masennuksen tunteita. Tuli janoaa perustunnettaan, iloa. Kiitollisuudentunne saa tulen tuntemaan olonsa kotoisaksi - muuten seuraa paniikinomaista ihmettelyä, kun olo ei olekaan aurinkoinen.

Terveys:

Tuli-ihminen kärsii unettomuudesta, masennuksesta ja ahdistuksesta. Heillä on myös ruoansulatusongelmia ja jännittyneisyyttä.

Jos olet tuli, varmista, että rentoudut tarpeeksi ja kehitä stressinhallintakykyjäsi. Älä kuluta alkoholia, koska se stimuloi liikaa maksaa ja aiheuttaa epätasapainoa.


Maa

Maa-ihminen on rauhantekijä, joka haluaa eniten ympärilleen harmoniaa ja ykseyttä. Hän on lämmin persoona, joka saa muut tuntemaan olonsa rakastetuiksi. Maa on luotettava ja pitää ihmissuhteita tärkeysjärjestyksensä kärjessä. Hän sitoutuu toisin ja janoaa turvaa, siksi muutos ei ole maalle miellyttävin asia. Tunnetasolla maa tuntee useimmiten sympatiaa. Kun hän ei saa antamaansa rakkautta takaisin, tulee huoli, että mikä on. Joskus maa on liian riippuvainen ympärillä olevista ihmisistä.

Terveys:

Maan makeanhammasta kolottaa - usein. Hän syö välillä liikaa. Se voi johtaa ylipainoon ja vatsavaivoihin. Lihas- ja nivelkivut ovat yleisiä ongelmia.

Jos olet maa-ihminen, sinun pitää asettaa selkeät rajat ihmissuhteissasi ja opetella luottamaan itseesi. Vältä myöskin ruokia, jotka ärsyttävät vatsaasi ja mieti ruokiesi annoskokoja.

Metalli

Metalli on joukon alkemisti. Hänellä on tarkat sisäiset periaatteet, joiden mukaan hän elää. Metalli nauttii järjestyksestä ja tämän ihmistyypin temperamentti on tyyni ja varautunut. Metalli-ihmiset ovat vahvoja, itsenäisiä yksilöitä, joilla on kovat standardit elämässä ja vankat mielipiteet. Heissä on iso annos surumielisyyttä ja suru etäännyttää heidät muista.

Terveys:

Metallin heikkoudet ovat keuhkoissa ja isoissa sisäelimissä. Heillä voi olla astmaa, ummetusta, säännöllisiä flunssia.

Jos olet metalli-ihminen, opettele ilmaisemaan ja kanavoimaan surua. Päästä irti menneestä ja opettele joskus uusia asioita. Etsi intohimo ja seuraa sitä. Rakenna tietoisesti sosiaalisia suhteita. Tee ajoittain suolenpuhdistuskuureja, jotta saat suoliston toimimaan.

Vesi

Vesi on elementtien filosofi. He nauttivat elämän yksityiskohdista. Vesi-ihmiset lukevat mielellään kirjoja ja kuuntelevat musiikkia - ja kokevat siten olevansa yhteydessä ympäröivään maailmaan. He analysoivat runoja, maalauksia ja nauttivat tästä ajankulusta pitkiäkin aikoja. Tunnetasolla vesi kokee eniten pelkoa ja voi kokea joskus yksinäisyyden tunnetta. Vesi kokee joskus maailman julmana paikkana elää.

Terveys:

Terveydessä katse kannattaa siirtää munuaisiin ja virtsarakkoon. Vesi-ihmisellä voi olla virtsatien tulehduksia, munuaiskiviä, väsymystä ja hänen verisuonensa ovat vaarassa tukkeutua.

Jos olet vesi-ihminen yritä työstää pelkojasi ja tee töitä sen eteen, että avautuisit lisää ihmisille. Voit tuntea oloasi haavoittuneeksi, mutta se merkitsee myös parantumista. Etsi ystäviä samanmielisistä ihmisistä. Vältä kahvia ja lääkkeitä liiallisina määrinä, koska ne heikentävät munuaisiasi.

Lähde: Spirit Science.

Lue myös: Oletko horoskoopiltasi leijona vai skorpioni? Katso, mikä sana kiteyttää persoonasi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat