Kuva: Reija Saarinen

Pirkka-Pekka Petelius: Niin kauan kuin ihminen on ihminen, asiat, joille nauretaan eivät muutu

15.09.2016 22:45 - Reija Saarinen

Pirkka-Pekka Petelius nauttii suorien lähetysten tekemisestä.

Pirkka-Pekka Petelius, 63, on pitkän linjan näyttelijä. Hänet muistetaan etenkin Pulttipois- ja Hymyhuulet-tv-sarjoista. Näiden komediallisten roolien lisäksi hänet on nähty myös vakavissa rooleissa ja tänä vuonna hän voittikin parhaan miessivuosa Jussin elokuvasta Kätilö.

Koko kansan hauskuuttajan mukaan komediakenttä ei ole vuosien aikana kokenut kovinkaan suurta muutosta, mutta tälle ajalle tyypillistä on hänen mukaansa tapahtumaluontoisuus.

- Komediakenttä on muuttunut ehkä enemmän sellaiseksi tapahtumaluonteiseksi. Semmoista draamallista komediaa tehdään vähemmän, varmaan siksi että se on kalliimpaa.

- Mutta niin kauan, kun ihminen on ihminen, niin ne asiat, joille nauretaan, eivät tule muuttumaan. Komedia on aina ihmisen suhteissa ympäröivään maailmaan ja ihmisiin.

Komedian tekemisessä ei Peteliuksen mukaan ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa. Joissakin projekteissa on vain parempi tehdä vaan, ilman sen suurempaa suunnitelmaa.

- Jos tehdään komediaa, niin tärkeintä on, että se naurattaa tekijöitään. Sillä silloin sillä on mahdollisuus naurattaa myös katsojaa ja saada se ihminen mukaan leikkiin.

Tänä syksynä Petelius on mukana myös Putouksessa. Suorien lähetysten tekeminen rämäpäisten tyyppien kanssa ei miestä jännitä.

- Putous on ohjelma, joka on kauimpana siitä sellaisesta draamallisesti komedian tekemisestä. Minun mielestäni siinä hauskuus on siinä irtonaisessa, yllättävässä fiiliksessä. Siinä oikeasti voi tapahtua mitä vain.

- Tykkään suorista lähetyksistä, sillä se antaa mahdollisuuden tehdä jotain ainutkertaista, jota kukaan ei tule leikkaamaan pois. Ja minä aion pitää huolen, että niitä kohtia tulee olemaan paljon, hän naurahtaa.

Lue myös: Radiovaltaus! Posse kaappasi neljä suomalaiskanavaa suorassa lähetyksessä

Kilpailut

Uusimmat