Hjalliksen mielen pahoittanut Joonas Nordman hahmostaan: "Keneltäkään ei ole kysytty lupaa"

16.09.2016 10:14 - Anna Hopi

Koomikko Joonas Nordman lupaa, ettei Pelimies-ohjelman huumori ole pahantahtoista.

Pelimies on koomikko Joonas Nordmanin esittämä uusi hahmo, joka vie katsojan mukanaan MTV3:n uudessa TV-hupailussa. Mies näyttää kotimaiselle yleisölle vilautuksen politiikan kulissien takaa ja käy läpi viikon ajankohtaisia aiheita.

- Hän kertoo ihmisistä, joita on tavannut ja mitä he ovat siellä sekoilleet, sanoo Nordman Iskelmän Aamuklubin juontajan Mikko Siltalan haastattelussa.

- Pelimies tapaa politiikan hahmoja joka viikko, koska politiikkaahan tehdään kulisseissa meidän tavallisten kansalaisten silmien ulottumattomissa. Sitten se mitä näemme, on pelkkää pintaa. Pelimiehellä on omat motiivinsa, samoin vierailla. Katsoja pääsee tirkistelemään tilanteita. Näemme myös viikoittain nähtäviä sketsejä, joissa seikkailee valtion päämiehiä.

Satiiriin ei kysytä kohteelta lupaa

Nordmanin hahmo on ehtinyt jo pahoittaa esikuvansa Hjallis Harkimon mielen. Harkimo on suivaantunut erityisesti siitä, ettei häneltä ole kysytty mitään ennen kuin parodia keksittiin.

- Muiltakaan ei ole kysytty lupaa. Yritetään pitää Suomi sellaisena demokratiana, että täällä saa satiiria tehdä ilman, että tarvii kysyä kohteelta lupaa. Ei pilakuvien piirtäjätkään soittele ihmisille, että tässä Antti Rinne, kun olisin tällaisen piirroksen piirtänyt Hesariin, josko sopisi, kommentoi koomikko.

- Imitaatio voi olla kannanotto, mutta on se myös tribuutti ja siinä pitää olla lämpöä mukana, jotta se onnistuu. Pahoissa aikeissa ei olla.

Sängyssä Janni Hussin kanssa

Pelimies tulee seikkailemaan myös Janni Hussin kanssa ja päätyy fitnesskaunottaren kanssa samaan sänkyyn. Miltä se tuntui?

- Herrasmieshän ei puhu, nauraa Joonas.

- Se oli hyvin ammatillinen ja ammattitaitoinen suoritus molemmilta. Se on nettiin tuleva pätkä, joka ilmestyy internettiin ohjelman jälkeen lauantaina.

TV:stä on totuttu näkemään särmikästä satiiria esimerkiksi Uutisvuodon ja Hyvien herrojen tavoin. Mille asteikolle Pelimies tässä asettuu?

- On tää ainakin helvetisti parempi kuin kumpikaan niistä, täräyttää Nordman.

Ensimmäisessä Pelimies-ohjelman jaksossa vieraana nähdään kokenut kansanedustaja Ilkka Kanerva. Sarja alkaa 17. syyskuuta klo 21 MTV3-kanavalla.

Lue myös: Putous-voittaja Joonas Nordman: "Kambodžassa lompakko kestää pidemmän lomailun"

Lue myös: Hjallis Harkimo Annalle parisuhderiidoista: "Jos suutun, mökötän"

Lue myös: Hjallis kertoi, ketä ei ikinä ottaisi keskusteluohjelmansa vieraaksi

Kilpailut

Uusimmat