Kuva: Senja Rapila

Sami Hedberg luottaa huumoriin: "Komedian avulla voi käsitellä epäkohtia"

08.11.2016 18:30 - Reija Saarinen

Sami Hedberg tekee stand up -keikkojen lisäksi myös elokuvia.

Koomikko Sami Hedberg, 35, luottaa huumoriin myös vaikeiden asioiden kohdalla. Hänen mukaansa komedian avulla voidaan käsitellä myös niitä elämän vaikeimpia kokemuksia siten, että jaksaa painaa mustallakin hetkellä eteenpäin.

- Ei ole olemassa parempaa käsittelymahdollisuutta kuin komedia. Esimerkiksi äitini on elämänsä aikana sairastellut paljon. Huumori on ollut keino, jonka avulla asiaa on käsitelty, ja jonka vuoksi äiti on jaksanut. Huumoria tarvitaan myös jokapäiväisessä elämässä ettei katkeroidu liikaa, Hedberg toteaa Voice.fin haastattelussa.

Hedbergin mukaan sosiaalinen media on kuitenkin tehnyt asiasta vaikeampaa. Nykyään ihmiset ovat entistä enemmän varuillaan sen suhteen mitä he suustaan päästävät.

- Olen 11 vuotta käsitellyt miehisyyttä verrattuna naisellisuuteen ja olen itseni kautta verrannut sitä esimerkiksi homoseksuaalisuuteen. Aika hiljaiseksi nykyään vetää yleisön, jos heittää viittauksen homoseksuaalisuuteen. Se on minusta outoa. Minulla ei todellakaan ole mitään homoseksuaaleja vastaan, päinvastoin. Komedian pitäisi mielestäni olla se alue, jossa voidaan käsitellä epäkohtia, jotta ne aukeavat porukalle mahdollisimman hyvin.

"Komediaa on helppo katsoa, jos osaa nauraa itselleen"

Hedbergin mukaan huumori on melko pitkälti samanlaista ympäri maailman. Silti ihminen pystyy hänen mukaansa nauramaan enemmän asioille, joissa on hänelle itselleen jotain kosketuspintaa.

- Kyllähän ihmiset nauraa sellaisille asioille eniten, joihin he voivat jollain tavalla samaistua tai pystyvät sen kautta nauramaan itselleen. Komediaa on kaikin puolin helpompi katsoa, jos pystyy nauramaan itselleen.

- Olenkin aina miettinyt, että pystyisinkö koomikkona keksimään jutun, jolle kaikki katsojat nauraisivat yhtä paljon. Se olisi mahtavaa. Nykyään se menee usein niin, että toinen repeää ihan totaalisesti, ja toinen vain ihmettelee.

"Alapäähuumori uppoaa kaikkiin"

Stand up -keikkojen lisäksi Hedbergin huumoria voi kuulla valkokankailla. Hän on nimittäin mukana Luokkakokous-elokuvan jatko-osassa, joka sekin edeltäjänsä tapaan on täynnä alapäähuumoria. Mutta miksi se Hedbergin mukaan vetoaa suomalaisiin?

- Kyllä se varmasti uppoaa ihan kaikkiin kautta maailman. Se on yksi huumorin osa-alue. Yhdysvalloissahan on 10 kertaa pahempaa materiaalia kuin kummassakaan näistä, Hedberg toteaa.

Hänen mukaansa tärkeintä onkin heittää aivot narikkaan ennen kuin astuu teatterin hämärään katsomaan juuri kyseisen genren elokuvia.

- Kannattaa muistaa, että kyseessä on komedia, joka pitää katsoa rennoin mielin ja asettaa omaan kategoriaansa.

Lue myös: "Vaatii valtavia palleja, näil jäbil ne on tallella!" - Sami Hedberg jorasi yhdessä Elastisen kanssa

Kilpailut

Uusimmat