Kuva: Mikko Räsänen

Arttu Wiskarin makuuhuoneessa on ruuhkaa: "Koirat pierevät sängyssä ja siellä vallitsee kaaos"

29.12.2016 21:45 - Vilma Kaura

Laulaja viettää mieluiten vapaa-aikaansa kotioloissa perheensä kanssa.

Iskelmän Iltapäivän Meillä kotona -ohjelmasarjassa päästään tällä viikolla vierailulle muusikko Arttu Wiskarin kotiin. Laulajan mukaan koti on hänelle paikka, jossa julkisuudenhenkilön roolista luovutaan sillä hetkellä, kun ulko-oven kynnys ylitetään.

- Eteiseen astuessani hartiani romahtavat alas, vatsani pömpähtää ulos ja keikkakassini tippuvat lattialle. Kotiin tultuani lapset juoksevat halaamaan minua eteiseen ja siitä hetkestä alkaa ikään kuin uusi elämä, Wiskari kuvailee kotiinpaluutaan keikkareissuilta.

Laulaja kertoo, että perheen eteinen on kokenut kasvojenkohotuksen lasten saannin jälkeen. Ylimääräinen tavara on pitänyt karsia pois, jotteivat jälkikasvu ja perheen ranskanbulldoggi-kaksikko pääse levittelemään omaisuutta ympäriinsä.

- Ennen eteisessämme vallitsi katastrofi. Se oli täynnä esimerkiksi kenkiä, vaatteita ja roskapusseja. Perheemme kasvaessa lapsilla ja koirilla huomasimme, että koirat repivät roskapussit ja lapset joko kantavat kuraisia saappaita pitkin kämppää tai imuroivat eteisen matolta kaiken suuhunsa. Tämän vuoksi eteinen pidetään meillä nykyisin siistinä, kahden lapsen isä naurahtaa.

Ei etuoikeutta ruuanlaittoon

Arttu Wiskari tunnustaa olevansa laiska kokki. Hän sanoo nauttivansa enemmän itse aterioinnista, kun sen valmistamisesta. Tähän on syynsä, sillä laulajan vaimo on ammatiltaan kokki.

- Keittiö ei ole itselleni hirveän tärkeä. Käyn kyllä jääkaapilla, mutta en laita ruokaa, koska minulla ei ole etuoikeutta siihen. Kokki-vaimoni on meillä se, joka haluaa laittaa perheen ruuat, laulaja kertoo, mutta toteaa kuitenkin osaavansa valmistaa aterian tiukan paikan tullen.

- Jos teen ruokaa, ei sitä hirveän moni suostu syömään. Pojalle teen joskus kanakastiketta ja riisiä.

Myös likaisten tiskien hoitaminen tuppaa jäämään usein Arttu Wiskarin vaimon hoidettavaksi.

- Vaikka yritän olla hyvä mies, unohtuvat tiskit aina välillä. Meidän miehet on rakennettu sillä tavalla omituisesti, ettei meillä ole tarvetta laittaa asioita heti kuntoon esimerkiksi silloin, kun tiskit alkavat haisemaan laarissa. Ne voivat olla siellä ihan hyvin. Tämän vuoksi on hyvä, että meillä on vaimot, jotka muistuttavat miehiään, laulaja huomauttaa.

(kuva: Mikko Räsänen)

Sohvan välistä löytyy ruokaa

Keittiön sijaan Wiskarin perhe ruokailee kotinsa olohuoneen ruokapöydässä, jonka ääreen lapset on helppo istuttaa syöttötuoleissaan. Arttu Wiskari kertoo olevansa salliva, mitä sohvalla syömiseen tulee ja huomauttaa perheen sohvan olevan elämää nähneen näköinen.

- Meillä ei saa leikkiä ruuan kanssa, mutta sohvan väleistä löytyy silti varmaan jokaista ruokalajia. Täytyy myös myöntää, että melko usein telkkari saa olla taustalla päällä syödessämme.

Laulaja sanoo olevansa tyytyväinen sohvalla makoilija, mutta löytää itsensä tätä useammin lattialta lastensa keskeltä.

- Yleensä toinen lapsista on selässäni ja toinen roikkuu niskassani. Varsinkin pienemmän lapsemme kanssa harrastamme sellaista, että nostan nojatuolissa jalat ylös ja nappaan sylissäni istuvan lapseni nilkoista kiinni. Hän liukuu siitä tyynylle ja vetää hirveät naurut perään, vapaa-aikaansa mieluiten lastensa seurassa viettävä Wiskari kertoo.

"Usein herään poikani pylly naamallani"

Makuuhuoneen sänky ei ole pelkästään Arttu Wiskarin ja hänen vaimonsa valtakuntaa, vaan sängyssä nukkuvat vanhempien lisäksi sekä perheen lapset että koirat. Muusikko kertoo heräävänsä usein poikansa temppuiluun aamutuimaan.

- Usein herään poikani pylly naamallani. Se on hänestä hemmetin hauskaa, kun itse siinä unenpöpperössä mumisen jotakin.

Myös perheen koirat aiheuttavat hilpeyttä perheen makuuhuoneessa.

- Koirat pierevät sängyssä ja siellä vallitsee kaaos. Lapsemme tykkäävät, että komennamme koirat pois sängystä, minkä jälkeen piiloudumme koko sakki peiton alle. Sitten koirat tulevat etsimään meidät, mies kertaa perheen aamurutiineita.

Hellyydenkipeät ranskanbulldoggi-koirat eivät ole nukkuneet aina samassa sängyssä ihmisten kanssa. Alkuun perheessä yritettiin totuttaa koiria omiin peteihinsä huonolla menestyksellä.

- Koirilla oli omissa kopeissaan pehmusteet ja lelut ja kaikki mahdollinen. Kuitenkin kerran lähdin keikkareissulle, jolloin vaimoni lähetti minulle viestin, ettei jaksa enää kun koirat yrittävät päästä sänkyymme. Vastasin hänelle, että älä vaan ota niitä sänkyyn. Seuraavaksi sain kuvan, kun koirat olivat sängyssä, artisti muistelee hetkeä, kun perheen sängystä tuli entistä ahtaampi.

Lue myös: Arttu Wiskari paljasti tehneensä julkaisemattoman joulubiisin - kuuntele pätkä yksinoikeudella

Lue myös: Arttu Wiskarin tositarinaan perustuva kappale: Naispuolinen kaveri riisui humalassa pikkuhousunsa

Kilpailut

Uusimmat