Janne Katajan lomamatka muuttui painajaiseksi: Thaimaan tulvat toivat käärmeitä loma-asuntoon!

09.01.2017 11:15 - Senja Rapila

Suosikkijuontajan lomamatka muuttui painajaiseksi, kun tulvat toivat asuntoihin käärmeitä ja kun kotimatka tyssäsi Hong Kongiin.

Suomalaisjuontaja Janne Kataja, 36, on ollut melkoisella elämysmatkalla perheineen Thaimaassa. Hän on nimittäin saanut kokea paikallisten riesana olevat tulvat, jotka vaikuttivat myös hänen omaan kotiin pääsyynsä.

- Thaimaassa oli tulvat, meidän lento lähti myöhässä ja kun lento lähti myöhässä sieltä, emme ehtineet jatkolennolle, niin jäätiin jumiin Hong Kongin lentokentälle, kun ei nämä lentoyhtiöt tienneet kenen vastuulla se oli, Kataja kommentoi lomansa päätöstä Radio Novan Aamun haastattelussa Aki Linnanahteelle ja Minna Kuukalle.

Jumissa Hong Kongin lentokentällä

Hän kertoi myös puhelinhaastattelun yhteydessä, ettei ole saanut mitään lentoyhtiötä vastuuseen siitä, että perhe jäi kotimatkallaan jumiin Kiinaan, Hong Kongin lentokentälle.

"Finnair jolta liput reitille on ostettu, sanoo että vastuu on Bangkok Airwaysin joka operoi lennon, jonka takia myöhästyimme jatkolennolta. Taas tämä Bangkok Airways sanoo, että vastuu ei ole heidän. Molemmat pompottelee meitä toisillensa, eikä kukaan auta!" Kataja kirjoitti hiljattain julkaisemansa Instagram-kuvansa yhteyteen.

Perhe on kuitenkin onnistunut ostamaan itselleen paluulennot Suomeen, joka ei ole tullut halvaksi. 

-  Ei olla saatu mitään lentoyhtiötä vastuuseen, vaan ollaan itse jouduttu luottokorttiyhtiön avustuksella, limitin nostolla ja vakuutusyhtiön suurilla lupauksilla, ostamaan kotilennot, Kataja summaa Akille ja Minnalle.

Entäs kuinka paljon rahaa venähtäneeseen kotimatkaan on kaiken kaikkiaan uponnut?

- En edes tiedä. Omat rahat on loppunut jo Thaimaassa, että on menty siis luottoyhtiön rahoilla. En yhtään tiedä, mutta lentoliput on tosi kalliita, koska ne ovat yhteen suuntaan ja kaikki koneet ovat ihan täynnä.

Tulvat pahempia kuin miltä näyttävät

Kataja muistuttaa haastattelun ohella, että tulvat Thaimaassa ovat todellisuudessa paljon pahempia kuin miltä ne näyttävät kotisohvalta, kuvien kautta tarkasteltuina.

- Uutisissa näkee tulvakuvia ja juttuja, mutta ei niistä oikeastaan näe sitä perspektiiviä, mitä tarkoittaa kuin vettä on noin paljon ja kun sitä on teillä, ja että yhteydet on poikki ja autoja juuttuu, hän kommentoi.

- Me olimme pienellä saarella ja se näytti siltä, että vettä tuli kaikista mahdollisista rinteistä, uomista ja talojen välistä alas. [...] Sitten hiekkasäkkejä laitetaan oviaukkojen eteen aina kerros kerrokselta lisää, kun vesi nousee, että saadaan ihmiset pidettyä kuivalla puolella.

Suuret tulvat toivat tullessaan myös ei-toivottuja vieraita, jotka luikertelivat tiensä myös rakennusten toisiin kerroksiin. Yhden vieraan Kataja taltioi myös Instagram-tililleen.

- Veden mukana vuorilta tuli kiviä ja käärmeitä, se oli yksi sellainen vaara. Paikalliset tietää sen, mutta turistit eivät osaa pelätä sitä, että veden seassa ajelehtii käärmeitä. Meille eräs Thaimaassa asunut ihminen laittoi siitä viestiä, että varokaa.

Voit kuunnella Radio Novan Aamun koko haastattelun yläpuolelta.

Aki Linnanahde ja Minna Kuukka Radio Novassa arkisin klo 6-10. Seuraa heitä Radio Novan Aamun Facebook-sivulla, jonka löydät täältä.

Lue myös: Muistatko Hyvät herrat -sarjan? Konkurssi sulkee legendaarisen saunaosaston

Kilpailut

Uusimmat