Kuva: AOP

Ulkomaiden euroviisufanit hehkuttavat Norma Johnia: "Upea, 12 pistettä"

29.01.2017 20:15 - Iiro Myllymäki

Monet viisufanit ovat kutsuneet Norma Johnin Blackbird-kappaletta mestariteokseksi.

Suomi valitsi tämän vuoden euroviisuedustajansa lauantaisessa Uuden musiikin kilpailun finaalissa. Voittajaksi selviytyi Norma John -duo Blackbird-kappaleella. Voittaja valittiin tänä vuonna suomalaisten puhelin- ja nettiäänestyksen sekä kansainvälisten raatien yhteisvaikutuksella. Lasse Piiraisen ja Leena Tirrosen muodostama Norma John oli sekä suomalaisten äänestäjien että kansainvälisten raatien ykkössuosikki.

Tulokset ovat herättäneet kiivasta keskustelua niin Suomessa kuin ulkomaillakin euroviisufanien keskuudessa. Eurovision laulukilpailun virallisella Facebook-tilillä julkistettiin tieto Norma Johnin voitosta, ja faneilta tulleista kommenteista päätellen voittaja on ollut monelle mieluisa.

”Mestariteos. Tämä on ensimmäinen kerta miljoonaan vuoteen, kun Suomi oikeasti tekee oikean valinnan. Tervetuloa takaisin finaaliin! Tiedän, että jotkut säälittävät fanit vihaavat tätä biisiä, koska he tykkäävät enemmän mauttomasta tanssipopista, jota on esittämässä pinkit diivat ja söpöt pojat, joilla ei ole oikeaa lahjakkuutta”, kommentoi Benas Kirša, ja kyseinen kommentti on tällä hetkellä koko kommenttiketjun tykätyin.

”Kun tätä vertaa kolmeen muuhun balladiin, jotka on valittu tämän vuoden euroviisuihin, tämä erottuu edukseen synkeällä luonteellaan ja modernilla soundillaan. Hyvä Suomi!” kirjoittaa Christian Romer Mateo.

”Upea, rakastan tätä. Tunnelmallinen ja riipaiseva, hieno melodia kautta linjan. 12 pistettä Isosta-Britanniasta", kommentoi Jamie Law-Green.

Pääset katsomaan lisää kommentteja klikkaamalla alla olevaa Facebook-päivitystä:

Suomalaiset jakaantuivat

Suomalaisten mielipiteet voittajasta ovat jakautuneet. Esimerkiksi Uuden musiikin kilpailun Facebook-päivitysten kommenteista huomaa nopeasti, että viisuedustajan valinta on herättänyt voimakkaita tunteita. Monien mielestä Blackbird-balladi on liian synkkä ja tasapaksu menestyäkseen euroviisuissa.

Norma Johnin kannattajat puolestaan ovat sitä mieltä, että voittoesitys oli musikaalisesti ansioitunein koko kilpailussa. Monet kehuvat solisti Leena Tirrosen laulutaitoa ja Blackbird-kappaleen kauneutta.

Suomalaisten kommentteja voit lukea esimerkiksi alla olevasta Facebook-päivityksestä:

Lue myös: UMK-voittaja Norma John: "Mieletön fiilis, taju meinaa lähteä!"

Kilpailut

Uusimmat