Kuva: AOP

Erja Häkkinen Monacon luksuselämästä Oma Aika -lehdessä: "Kaipaan elämään syvyyttä"

09.03.2017 10:08 - Anna Hopi

56-vuotias Erja Häkkinen on asunut puolet elämästään ulkomailla. Silti hän kaipaa yhä Suomeen aika ajoin.

20 vuotta Monacossa on mennyt kuin siivillä. Erja Häkkinen sanoo muuton olleen aikoinaan haaste, koska 80-luvun puolivälissä hän oli löytänyt paikkansa Pariisista ja viihtyi siellä. Häkkinen tunnustaa, että ensimmäinen vuosi Monacossa tuntui kauhealta, koska siellä ei ollut yhtään ystäviä.

Hän oli muuttanut paikkakunnalle rakkauden, aviomies Mika Häkkisen löytymisen ansiosta. Vaikka pari on eronnut jo aikaa sitten ja tahoillaan suhteissa, Erja asuu edelleen Monacossa lasten vuoksi. Hän haaveilee muuttavansa Pariisiin, kun tällä hetkellä 11- ja 16-vuotiaat lapset lentävät pois pesästä.

Suomi on silti Häkkisen voimavara, paikka josta voi ammentaa energiaa aina, kun siellä käy.

Monacon luksuselämä tuntuu naisesta nimittäin edelleen epäaidolta. Hän kaipaa elämään syvyyttä ja aitoja ihmiskohtaamisia.

- Meille ulkosuomalaisille Suomi saattaa merkitä vielä enemmän kuin monille, jotka asuvat Suomessa. Kaikkien näiden 31 ulkomaanvuoden jälkeen olen tavannut ulkosuomalaisia eri puolella planeettaa. He ovat vieneet Suomen mukanaan maailmalle, ovat tärkeitä lähettejä, sanoo Häkkinen Oma Aika -lehden haastattelussa.

Lähde: Oma Aika.

Lue myös: Erja Häkkinen Annalle: "Terapiasta oli apua avioerossa"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat