Kuva: AOP

Julkkikset muistelevat menehtynyttä Mauno Koivistoa - "Säästä ei presidenttiäkään elämä"

13.05.2017 12:00 - Iiro Myllymäki

Näyttelijä ja juontaja Janne Virtanen tapasi Mauno Koiviston pikkupoikana jännittävässä tilanteessa.

Presidentti Mauno Koivisto menehtyi eilen perjantaina illalla. Kuollessaan Koivisto oli 93-vuotias. Mauno Koivisto toimi Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 1982-1994.

Suomalaiset ovat sankoin joukoin muistelleen presidenttiä suru-uutisen saatuaan. Myös julkisuudesta tutut henkilöt ovat jakaneet muisteloitaan ja osoittaneet surunvalittelunsa sosiaalisessa mediassa. Suru-uutiseen on reagoinut muun muassa tv-persoona Arman Alizad:

Happoradion solisti Aki Tykki on jakanut Facebookissa piirustuksen Mauno Koivistosta:

Radio Novan Aamun juontajalla Aki Linnanahteella oli oma henkilökohtainen lapsuusmuisto kerrottavana:

Uutisvuodon juontaja Baba Lybeck on myös muistanut Mauno Koivistoa Twitterissä:

Kansanedustaja Nasima Razmyar on myös jakanut suruvalittelunsa.

Janne Virtanen ojensi Koivistolle unohtuneen salkun

Näyttelijä ja Radio Novan Viikonlopun juontaja Janne Virtanen muistelee Voice.fi:n haastattelussa omaa kohtaamistaan Mauno Koiviston kanssa. Kohtaaminen sattui vuonna 1979, kun Koivisto oli pääministerinä. Kohtaaminen tapahtui Turun messuilla, missä Virtasen isä oli työtehtävissä ja tapasi Koiviston seurueen messualueen kahvilassa.

- Kun ryhmä oli lähtenyt pois kahvilasta, huomasimme, että Koiviston pieni asiakirjasalkku oli jäänyt kahvilan pöytään. Minut lähetettiin juoksemaan perään antamaan salkku. Pikkupoikana minua vähän jännitti ja pelotti, Virtanen muistelee.

Virtanen tarttui tuumasta toimeen ja juoksi Koiviston perään. Mies muistaa, miten pitkä mies Koivisto oli kaikkiin muihin nähden.

- Päätin huutaa jo vähän kauempaa, että ”herra pääministeri”. Hän käännähti, ja minä menin salkun kanssa hänen luokseen ja sanoin, että ”teiltä jäi tämä salkku tuonne osastolle”. Hän kätteli minua. Käsi oli valtavan kokoinen ja se pusertui minun pienen pojan käteni ympärille niin, että siitä ei meinannut jäädä mitään jäljelle, Virtanen kertoo.

"Ei tarvinnut tehdä itsestään numeroa"

Myös Apulanta-yhtyeen Sipe Santapukki kommentoi Mauno Koiviston poismenon hänessä aiheuttamia tunteita Voice.fi:lle. Hänen mielestään Koivisto oli kunnon valtiomies.

- Koivisto edisti kansansa asioita ja asetti ne itsensä edelle. Hänen ei tarvinnut tehdä itsestään numeroa, eikä hän kaivannut kiitosta. Hänelle riitti hyvin tehty työ, meidän kaikkien puolesta, Santapukki sanoo.

Lähde: Tasavallan presidentin kanslia

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat