Kuva: Toni Lund / Iskelmä

Ellinoora, 23, ihmisestä biisien takana: "Olen aika herkkä ja epävarma ihminen"

01.07.2017 16:30 - Katariina Auvinen

Laulaja liikuttui kyyneliin Iskelmä festivaaleilla keikkansa jälkeen.

Laulaja Ellinoora, 23, on tullut suuren yleisön tietoisuuteen muun muassa sinkuistaan "Leijonakuningas" ja "Elefantin paino". Biisit ovat vahvoja ja voimakkakkaita, mutta laulajan mukaan niiden takaa löytyy herkkä ja epävarma ihminen. 

-Pakkohan minussa on olla se vahva ja voimakaskin puoli, joka uskaltaa kiivetä joka viikonloppu lavalle. Varsinkin välispiikestä näkyy epävarmuus, kun varaus tippuu olen vähän hukassa, mutta se ei haittaa, koska ihmisiähän me vaan ollaan, Ellinoora kertoo. 

Ellinoora haluaa myös mielellään jättää vahvoja ja voimaannuttavia biisejä elämään. 

-Meillä kaikilla ihmisillä on paha olla, joten miksi meidän pitäisi velloa siinä. Musiikki on keino päästä siitä pahasta olosta hetkeksi pois, laulaja pohtii. 

Ellinoora kertoo, että hän yrittää hyväksyä oman herkän puolensa. Lavalla hän kokee olevansa vapaa ilman elämän tuomaa painoa. 

Kyyneleet tulivat keikan jälkeen

Leijonakuningas-biisi sekä Elefantin paino, ovat sellaisia kappaleita, jotka sytyttävät keikkakansan. Ellinooraa jännitti paljon Iskelmä festivaalien keikka. Hän mietti tuleeko kukaan kolmannen päivän ensimmäistä esiintyjää katsomaan.

-Kun näin yleisön, olin liikuttunut. Siinä vaiheessa, kun ihmiset alkoivat laulaa elefantin painoa niin lujaa, että eihän minun olisi enää tarvinnut laulaa, liikutuin. Kyyneleet tulivat keikan jälkeen. On ihanaa, kun ihmiset ottavat artistin syliin, koska ihminenhän minäkin vain olen, Ellinoora sanoo. 

Nainen kertoo olevansa räväkkä ja suuttuvansa nollasta sataan.

-Suutun erityisesti silloin, kun koen jonkun kokevan vääryttä. Sanon kyllä heti oman mielipiteeni. Jos räjähdän helposti, niin pyydän kyllä anteeksikin aika äkkiä. Olen kyllä jo rauhoittunut lapsuudesta ja teiniajoistani. Odotan sitä, kun olen viisikymppinen ja ihan rauhaa ja rakkautta, hän nauraa. 

Kilpailut

Uusimmat