Kuva: AOP

Jethro Rostedt avautuu ikäkriisin keskellä: Mietin, mitä jää jäljelle kun kuolen

28.07.2017 11:17 - Anna Hopi

Kansan rakastama kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt haluaa vetäytyä työelämästä, jotta ehtii nauttimaankin elämästä liian työnteon sijaan.

Miljoonaomaisuuden kerännyt kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt täytti viime vuonna 40 vuotta. Hän kertoo Huomenta Suomen aamulähetyksessä kärsineensä kovasta ikäkriisistä.

- Aivan jäätävää, olen sairastanut sitä kohta kaksi vuotta, jos sitä sairastamiseksi voi puhua. Olen ottanut asiasta kriisiä. Kolmekymppiä ei tuntunut miltään, mutta neljäkymppiä oli meikäläiselle kova paikka, Jeti sanoo.

Vuosien karttuminen nosti miehelle pintaan kuolemanpelon.

- Huomasin miettiväni, että mitä jää, kun en itse jää tähän. Olen miettinyt tekemisiäni ja tekemättä jättämisiäni. Mukulatkin alkavat olla sitä ikää, että heistä pääsee pian eroon - muuttavat omiin nurkkiinsa ja alkavat elää omaa elämäänsä.

"Mietin jo nuorena, etten elä kolmekymppiseksi"

Rostedt on kertonut aikaisemmin keränneensä taloudellisia varantoja, joiden turvin aikoo jäädä viiden vuoden päästä eläkkeelle. Hän sanoo, että tämä päätös ei liity ikäkriisin.

- Tein jo parikymppisenä sen päätöksen, että pistän käsijarrun päälle 45-vuotiaana, ja meikäläisen työt on tehty. Iän karttuminen on pistänyt tietenkin vauhtia prosessiin. Julkisuus vei suunnitelman plussan puolelle, Jethro kertoo.

- Mietin, että elämä on kauhean lyhyt. Muistan, kun huusin kavereille nuorena, että nyt juhlitaan, me ei eletä kolmekymppisiksi, kun kuollaan pois. Nyt olenkin 40 vuotta. Elämä on mennyt niin nopeasti, hän jatkaa.

Jetin eläkesuunnitelmat aiheuttivat keskustelua somessa, ja mies haluaakin alleviivata, ettei hän suinkaan ole" vaivaistaloon menossa rollaattorilla pyörimään", vaikka karsiikin päivätöistään.

- Kun olen vetänyt niin kovin, niin en kauaa enää jaksa. Ennen burn outia on parempi tehdä näin, hän tokaisee suoraviivaiseen tyyliinsä.

Katso koko haastattelu alta.

Lue myös: Apu: Jethro Rostedt jää eläkkeelle 5 vuoden päästä miljonäärinä

Kilpailut

Uusimmat