Kuva: Senja Rapila

Viivi Pumpanen Anna-lehdessä: Isän henkinen romahdus oli hirveä kokemus

03.08.2017 08:41 - Anna Hopi

Pumpasen perhe kärsi 90-luvun lamasta.

Juontaja, malli ja entinen Miss Suomi Viivi Pumpanen, 29, sai jo nuorena opin, ettei raha kasva puissa. Hänen perhettään 90-luvun lama kosketti monin tavoin. Vanhemmat joutuivat stressaamaan, miten rahat riittävät nelihenkisen perheen elättämiseen.

– Isä koki pahan burnoutin ja oli poissa pelistä jonkin aikaa. Ehkä siksi opin niin varhain itsenäiseksi. Isän henkinen romahtaminen opetti minua paljon. Kokemus oli hirveä, mutta jälkikäteen ajattelen, että se lähensi meitä perheenä todella paljon. Nyt näen, miten paljon hyvääkin lapsuudessa koetut vaikeudet toivat. Kunnioitus ja arvostus toisiamme kohtaan kasvoivat, ja tartuin vain kovemmin minulle läheisiin ihmisiin. Olen kiitollinen siitä, että olemme tässä edelleen toisiamme varten, Viivi kertoo Anna-lehdessä.

Pumpanen sanoo, että lapsuus opetti sen, ettei onni löydy materiasta. Hän toivoi joka vuosi joululahjaksi Baby Born -nukkea, mutta sitä ei koskaan tullut. Nainen ei kuitenkaan koe, että olisi elänyt henkisesti köyhän lapsuuden - päinvastoin.

Hän muistaa käyneensä isän ja äidin kanssa uimassa ja pyöräilemässä. Lisäksi, kun olosuhteet olivat niukat, mielikuvitus kehittyi, mikä on varmasti ollut omalla laillaan ajamassa Pumpasta kohti luovan alan töitä.

Lähde: Anna.

Lue myös: Viivi Pumpanen julkaisi bikinikuvia rannalta: "Kyllä nyt kelpaa"

Kilpailut

Uusimmat