Kuva: Mikko Rasila / Yellowfilm

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan kuvauksissa dramatiikkaa: "Onko meillä evakuointisuunnitelmaa?"

27.08.2017 22:15 - Reija Saarinen

Napapiirin sankarit 3 kuvattiin pääasiassa ulkona.

Tiina Lymin ohjaama Napapiirin sankarit 3 -elokuva sai ensi-iltansa 23. elokuuta. Lapin erämaahan sijoittuva elokuva poikkesi edeltäjistään monella tapaa. Yksi selkeimmistä lienee se, että koko leffa kuvattiin pääasiassa ulkona.

- Kaikki kuvaukset tehtiin pääasiassa maastossa. En ole koskaan ennen ollut moisessa mukana. Se asetti tietenkin vaatimuksensa, kun oltiin koko ajan säiden armoilla, näyttelijä Jussi Vatanen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Eräänä kuvauspäivänä luonto näyttikin hurjemman puolensa ja päivän päätteeksi ilmoille kajahti kysymys, jota ei ihan joka päivä kuule.

- Päivä päättyi siihen, että apulaisohjaaja kysyi, että onko meillä evakuointisuunnitelmaa. Siellä oli niin kylmä, että oli pakko lähteä pois, Vatanen kertoo.

Samaan yhtyy myös Timo Lavikainen.

- Se keli oli jotenkin ihan järjetön. Sitä vettä tuli ihan joka puolelta, hän toteaa.

"Pitääkö itkeä vai nauraa"

Napapiirin sankarit -leffasarjan kolmannen osan ohjaajana toimiva Lymi tunnetaan muun muassa Äkkilähtö-elokuvan ohjaajana. Kuvauksiin Lymi toi Lavikaisen ja Vatasen mukaan ainakin draamallisuutta.

- Edellisen elokuvan kuvaaja Teppo Airaksinen on ehkä selkeämmin sellainen komediallinen ohjaaja. Tiinan tyylilaji sen sijaan on ehkä enempi sellainen draamallisempi, jopa tragikoominen, Vatanen toteaa.

Vatasen mukaan joissain kohti elokuvaa saattaakin tulla olo, ettei tiedä mitä pitää tehdä.

- Aina ei tiedä, että pitääkö itkeä vai nauraa. Ne tilanteet on aina niin viritettyjä. Esimerkiksi tämä roolihenkilöni, Janne, on elokuvan alussa todella masentunut. Se kamppailu masennuksen kanssa on viety niin pitkälle, että sitä ajattelee, että päästäkää nyt tuo ihmisraunio pois tuolta. Ja siitä huolimatta se tilanne naurattaa.

Elokuvan trailerin näet alta.

Lue myös: Jussi Vatanen: "Lottovoitto olisi ihan hirveä kohtalo"

Lue myös: Timo Lavikaiselle Putouksessa näytteleminen on kunnia-asia: "Samaa näkyvyyttä ei saa muualta"

Kilpailut

Uusimmat