Kuva: Essi Nylund

Pekka Hyysalo: "Olen joutunut karsimaan liikaa aikaa ystävyyssuhteista"

31.08.2017 14:45 - Reija Saarinen

Hyysalon kuntoutuminen on ollut hurjaa.

Freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo, 26, joutui vuonna 2010 vakavaan onnettomuuteen. Yksi epäonnistunut lasku muutti nuoren miehen elämän radikaalisti, hän sai aivovamman. Päättäväisyytensä ansiosta Hyysalo on kuitenkin kuntouttanut itsensä onnistuneesti ja teki tietyllä tavalla prosessista itselleen ammatin.

Hyysalon itsensä mukaan salaisena aseena ovat positiivisuus sekä kova työ.

-  Edelleen teen paljon töitä. Tällä hetkellä olen kuitenkin siinä mielessä hyvässä asemassa, että minulla on paljon muitakin töitä. Kyllä sitä iltaisin on aika kuitti, Hyysalo kertoo Radio Novan Aamun Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan haastattelussa.

Kuntoutuminen ja työ vievät siis suuren osan Hyysalon ajasta. Se näkyy ennen kaikkea ystävyyssuhteissa.

- Tiedän sen verran, että ystävyyssuhteista olen joutunut karsimaan ihan liikaa aikaa pois. Onneksi hyvät ystävät on ymmärtänyt sen, että nyt minun pitää tehdä töitä monella rintamalla, hän jatkaa.

Lauantaina Hyysalo isännöi neljättä kertaa FightBack Run -tapahtumaa. Tapahtuman tarkoituksena on, että kaikki voivat liikkua yhdessä, kuntotaustasta riippumatta. Tärkeintä Hyysalon mukaan on tuottaa hyvä mieli ihan jokaiselle.

Hyysalo aikoo myös itse ottaa osaa tapahtumaan, mutta aikoo pitää järjen päässä.

- Olen mukana, mutta siitä en ole varma, että miten matkan etenen. Minulle on viime vuoden aikana selvinnyt se, että jos pakotan itseni juoksemaan, niin se ei oikeasti ole kokonaistilanteen kannalta kovin hyvä homma.

- Kävelen, ehkä hölkkään välillä. Kierroksia, jotka on 2,6 kilometriä, niin tulee varmaan yhdestä kolmeen. Tämä siksi, että liikunta on oikeasti sellainen asia, joka on lähellä sydäntä ja sen pitää olla hauskaa. Jos vetää itsensä ihan loppuun, kuten tein ensimmäisenä vuonna, niin ei se loppujen lopuksi kovin kivaa olisi, Hyysalo päättää.

Radio Novan Aamu arkisin 6-10.

Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer mediaa.

Lue myös: Pekka Hyysalo: "Vuosi sitten ajattelin, ettei minusta enää tule normaalia persoonaa"

Kilpailut

Uusimmat