Kuva: Mikko Räsänen

Vappu Pimiä kertoo tulevasta käräjäreissustaan: "Myönnän virheeni!"

06.10.2017 18:05 - Mikko Räsänen

Vappu Pimiä epäillään liikenneturvallisuuden rikkomisesta. Suosikkijuontaja myöntää ajaneensa päin punaisia.

Eilen monet viihdemediat kirjoittivat siitä, miten Vappu Pimiä on joutumassa käräjille epäiltynä liikennerikkomuksesta. Tänään Radio Novalla omaa ohjelmaansa juontava Vappu päätti kertoa kuulijoilleen, mistä noissa otsikoissa oli todellisuudessa kyse.

- Tuo on tapahtunut viime keväänä, maaliskuussa. Kyseessä oli maanantaiaamu. Olin ollut illalla Tanssii tähtien kanssa -lähetyksessä ja päässyt sieltä vasta kello 23:n jälkeen. Yöllä toinen lapseni sairasti, joten valvoin hänen vierellään lähes koko yön. Aamulla sitten 2-3 tunnin unilla lähdin lapsen kanssa lääkäriin.

Vappu ajoi lääkäriin läpi Helsingin keskustan.

- Mechelininkadulla näin, miten edessäni ajanut auto vaihtoi kaistaa suojatien kohdalla. Keskityin hetkeksi täysin ihmettelemään sitä, ja ollessani itse saman suojatien kohdalla tajusin ajaneeni päin punaista. 

- Risteyksessä katsoin oikealle ja näin poliisiauton. Tajusin heti, että "jahas". Ajoin saman tien sivuun odottamaan, enkä edes lähtenyt jatkamaan matkaa.

Poliisi oli huomannut Vapun rikkeen ja tulikin nopeasti häntä jututtamaan.

- Nostin kädet pystyyn virheen merkiksi ja tunnustin vahinkoni.

Vappu kertoi, että hänen huomionsa oli herpaantunut edellä ajaneen auton rikkomuksen takia.

- Poliisi sanoikin, että he olivat jo lähdössä tämän auton perään, mutta kun sitten minä vielä valuin sieltä, niin he ottivatkin minut kiini. 

Vappu ei siis kiistä rikettään, mutta tapaus menee käräjille ihan muusta syystä. 

- Syy käräjille menoon on se, että tuloni ovat tippuneet tänä vuonna rajusti. Tästä syystä poliisikin kehotti, että minun kannattaa ehdottomasti hakea muutosta sakkorangaistukseen. Olen tenhyt muutoshakemuksen ja sen takia se menee käräjäoikeuteen. Kyseess ei ole mikään törkeä liikennerikkomus vaan yhdeksän päiväsakkoa sain siitä. Maksan ne kiltisti ja myönnän virheeni. 

Vapun Valtakunta
Radio Novalla
perjantaisi klo 10-14

Kilpailut

Uusimmat