Kuva: Mikko Räsänen

Riitta Väisäsen ideoima uutuussarja tuo legendaariset missit saman pöydän ääreen: "Ei jännitä"

07.11.2017 16:00 - Anna Hopi

Misseys oli Riitta Väisäsen ponnahduslauta viihdealalle.

Riitta Väisänen, 63, tunnetaan paitsi vuoden 1976 Miss Suomena, myös legendaarisen Kymppitonni-sarjan emäntänä. Hänet nähdään ensi keväänä MTV:n Kaunis elämä -ohjelmasarjassa, jossa perehdytään missikaunotarten elämään.

- Aivan ihanaa, kun meitä kauniita naisia on usean vuosikymmenen kattaus ohjelmassa. Ei jännitä yhtään, tämä oli minun ideani. Keksin sen katsoessani Selänteen ja Mertarannan ohjelmia, Väisänen kertoo.

- Ihmiset tykkäävät katsella missien ja entisten missien elämää, luulen että sarja kiinnostaa.

Kymppitonni-ohjelma viihdytti kansaa vuosikymmenten ajan, kunnes vuonna 2005 sen lähettäminen lopetettiin.

- Olen tehnyt juontohommia ja kirjoittanut kolme kirjaa. Hevosia olen vähentänyt, minulla on niitä enää yksi. En pysty kovin paljoa niiden kanssa puuhaamaan. Nykyään olen tubettaja, hän virnistää.

Voit tutustua Riitta Väisäsen tubekanavaan täältä.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Ihmisten tunnistaminen ei ole haitannut"

Riitta Väisänen on ylpeä missitaustastaan, koska se avasi aikoinaan ovet viihdealalle.

- Misseys on ollut ponnahduslauta kaikkeen. Erittäin monet työt ovat tulleet sitä kautta. Se on kantanut pitkälle, Väisänen sanoo.

Hän kertoo suhtautuneensa uran alusta asti julkisuuteen realistisesti. Kun työt veivät televisioon, se ei hämmentänyt.

- Omaan julkisuuteen tulee suhtautua vastuullisesti, koska kaikki mitä sanot voi olla jossain esillä jonkun ajan päästä, hän pohtii.

- Työn kannalta julkisuus on hyvä asia, jos teet julkisia töitä. Se, että ihmiset tunnistavat minut, ei ole koskaan haitannut. Viime aikoina on tullut kysymyksiä, että miksi kävelen kepin kanssa. Ihmiset ovat huolestuneet, että onko terveysongelmia. Olen vaan todennut, että kyllä on, Väisänen avautuu.

- Ihmiset ovat hyvin sympaattisia. Ensin kysyttiin eläimistäni, hevosista, kissoista ja koirista. Sitten Hilmapäivät- ja Vyötärö takaisin -kirjojen myötä läskeistäni ja sitten vaihdevuosista. Niistäkin aiheista on hyvä puhua, se on vertaistukea monelle.

Lue myös: ET: Kivuista kärsivä Riitta Väisänen luottaa henkimaailman apuun

Kilpailut

Uusimmat