Kuva: Mikko Räsänen

Maria Veitola Tomi Metsäketo -kohusta: "Tunnen sydämessäni tehneeni oikein"

09.11.2017 14:16 - Anna Hopi

Veitola kritisoi tapaa, miten seksuaalinen häirintä -tapausten uhrien tarinoita ei oteta vakavasti.

Tomi Metsäketo joutui tänä syksynä keskelle ahdistelukohua, kun useat naiset kertoivat julkisuudessa laulajan tehneen heille sopimattomia ehdotuksia ja jopa kourineen heitä. Metsäketo pyysi tekojaan anteeksi, mutta hän sai kuitenkin kohun takia lähtöpassit niin Tähdet, tähdet -ohjelmasta kuin roolistaan ensi kevään Mamma Mia! -musikaalistakin.

Nettikirjoittelu laulajan ympärillä on ollut villiä sosiaalisessa mediassa. Facebookin CIA Naisten olohuone -keskusteluryhmässä laulajasta on levitetty mitä erikoisempia tarinoita ja vihjauksia rikoksesta. Lusikkansa soppaan työnsi myös Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuttu tuomari ja toimittaja Maria Veitola, joka puuttui kirjoitteluun ja pyysi Metsäkedon kaltoin kohtelemia naisia ottamaan häneen yhteyttä. Pian tämän jälkeen Metsäketo sai lähteä Tähdet, tähdet -ohjelmasta.

Metsäketoon kohdistunut nettiraivo on kääntynyt osittain myös Maria Veitolaa kohti. Häntä on syytetty someajojahdista Metsäketoa kohtaan. Miltä se tuntuu?

- Ei minua kaduta yhtään. Tein toimittajan työtäni. Meille oli tullut vihjeitä ja minut tägättiin keskusteluun, joka oli ollut käynnissä jo pidempään. Tein mielestäni oikein, kun kysyin näiltä naisilta, että jos on jotain kertomista, niin kertokaa, Veitola perustelee.

- Kyllähän se tuntui tosi omituiselta, että yhtäkkiä se kääntyi niin, että minä olenkin se henkilö, joka on nyt tuhonnut Tomi Metsäkedon uran. Ja olen yleisen mielipiteen mukaan "tonkimalla tonkinut" hänen asioitaan. Sehän on aivan älytöntä! Suorastaan pimeää, hän lataa.

- Minulla ei ole mitenkään huono olo, koska tunnen sydämessäni tehneeni oikein. Hirveämpi olo olisi, jos olisin saanut kaikki ne vihjeet ja naisten tarinat, enkä olisi tehnyt mitään. Sitten en olisi pystynyt elämään itseni kanssa.

Veitola kritisoi sitä, että seksuaalisissa ahdistelutapauksissa tilanteen uhrien tarinoihin suhtaudutaan epäilevästi.

- On käsittämätöntä monissa seksuaalinen häirintä -jutuissa, kun lähtokohtaisesti ajatellaan, etteivät nämä uhrien tarinat ole totta. Ihmettelen sitä vähättelyä ja kyseenalaistamista. Ymmärrän, ettei kenenkään uraa, ammattia, nimeä ja elämää voi tuhota höpisemällä mitä sattuu. Pitäisi ehkä luottaa siihen, ettei MTV tai Mamma Mia! -musikaaliproduktio tee turhaan ja tutkimatta tällaisia päätöksiä, Maria Veitola summaa.

Millaisia terveisiä Veitolalla on kohun keskellä olevalle Metsäkedolle?

- Ajattelen, että Tomi Metsäketo on upea laulaja, toivon, että hän saa elämänsä kuntoon. Jos hänellä on jotain ongelmia, niin toivon, että hän hoitaa ne kuntoon. Jos ei, niin toivon että hän saa jatkaa elämäänsä rauhassa.

Voice.fi haastatteli Tomi Metsäketoa tänään. Hän kertoi toimittaneensa Maria Veitolan hänestä tekemän kirjoituksen poliiisille. Lue täältä lisää asiasta.

Lue myös: Tomi Metsäketo Pasilan poliisitalossa - Maria Veitolan kirjoitus poliisille

Kilpailut

Uusimmat