Kuva: AOP

Linda Lampenius paljastaa kuuluisan kyykkyviulukuvan taustat HS:lle - syntyi vahingossa

11.11.2017 13:15 - Iiro Myllymäki

Lampenius kertoo Helsingin Sanomille, että kuvauspäivän aiheuttama väsymys sai hänet romahtamaan kyykkyasentoon.

Viulisti Linda Lampenius, 47, on edelleen aktiivinen klassisen musiikin esittämisen saralla. Silti Suomessa hänet muistetaan parhaiten noin 20 vuotta sitten sattuneista kohuista. Yksi Lampeniuksen julkisuuskuvaa leimannut asia on ollut 1990-luvun lopussa otettu Violator-singlen kansikuva. Kuvassa Lampenius poseeraa kyykyssä viulun kanssa pvc-haalariin pukeutuneena. Nainen on nyt kertonut Helsingin Sanomien haastattelussa kyseisen kuvan tarinan. Kuvan voit katsoa alla olevasta Instagram-päivityksestä. Jos kuva ei näy, klikkaa tästä.

Nainen oli valokuvaaja Enrico Serin kuvattavana pop-albuminsa kansilehtiötä varten. Taustalla oli pitkä kuvauspäivä, ja vielä piti ottaa kansikuva singlelle. Kuvauspäivän rasitukset tuntuivat väsymyksenä, pvc-asu ei hengittänyt, studion lamput hehkuivat kuumina eikä Lampenius ollut syönyt mitään koko päivän aikana. Tästä kaikesta johtuen nainen lysähti kyykkyyn.

- Sitten Enrico huusi, että älä liiku, pysy tuossa asennossa! Tästä tulee loistava kuva, Lampenius muistelee HS:lle.

Tästä tilanteesta sai alkunsa Lampeniukseen liitetty kyykkyviulistin maine. Tämä maine ei ole ollut naiselle lainkaan mieluisa.

- Minua on loukattu monesti. On haukuttu ja käytetty niin hirveitä sanoja. Jotkut ovat nimittäneet ’pilluviulistiksi’ juuri tuon kuvan takia, Lampenius kertoo.

Samaa kuvaa käytettiin myös hittituotteeksi muodostuneen Linda-siiderin etiketissä. Nainen kertoo olleensa jättiveloissa siiderin julkaisun aikoihin, sillä hänellä oli juuri ollut rahasotkuja yhdysvaltalaismanagerin kanssa ja hän oli myös ostanut kalliin viulun uuden levyn tekemistä varten. Linda-siiderin tuotoilla nainen pystyi elättämään itsensä Yhdysvalloissa. Nainen kertoo tienanneensa siiderimyynnistä miljoonia markkoja.

- Se siideri pelasti minut. Pystyin maksamaan vuokrani ja elämään siiderirahoilla, Lampenius sanoo.

Lue myös: Linda Lampeniukselta, 47, kysyttiin papereita - uskoisitko ikäisekseen?

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat