Kuva: Senja Rapila

Antti Holma ikimuistoisimmasta ulkomaanmatkasta: "On friikkiä, että sellainen mesta on olemassa"

02.12.2017 09:15 - Anna Hopi

Näyttelijä nautti Antti Holma ja maastamuuttajat -televisio-ohjelmaa kuvatessa erityisesti Chilesta ja Brasiliasta.

Antti Holma ja maastamuuttajat -sarjan reissuissa näyttelijä Antti Holma, 34, pääsi matkustamaan maihin, jonne hän ei normaalisti itsekseen lähtisi. Ikimuistoisimmaksi kuvauspaikaksi hän mainitsee Chilen ja Brasilian, joka oli kuvausryhmän ensimmäinen reissu.

- Molemmat olivat kohteita, joissa en ollut koskaan käynyt. Löysimme Chilestä Kyren, joka on muuttanut 20 vuotta sitten pois Suomesta kaljakapakkaa pitämään suola-aavikon keskelle. Brasiliassa oli vanha suomalainen siirtokunta, jossa oli viidakon keskellä Vanhan Rauman näköinen teemapuisto ja korvapuusteja kahvilassa. On niin friikkiä, että sellainen mesta on edes olemassa, Holma sanoo.

Näyttelijä toteaa, että jokaisesta kuvauspaikasta löytyi kiinnostavia ihmisiä ja asioita. Tukholma ei jäänyt hänen mukaansa yhtään kakkoseksi Chilen suola-aavikkokapakalle.

Yksi ennakkoluulo reissussa murtui. Holma oli ajatellut, että suuri osa ulkosuomalaisista olisi lähtenyt kotimaastaan ovet paukkuen.

- Menen itsekin aina kiukusta toiseen. Alan vihaamaan jotain asiaa, ja teen sille jotain. Se on hyvä polttoaine, kun on inhoa täynnä, hän nauraa.

- Oletin, että monet ihmiset ovat turhautuneet Suomeen. Sitten kohtasinkin maailmalla mielettömän sydämellistä kotimaanrakkautta. Joskus Suomessa tuntuu, että isänmaallisuus on vihamielinen asia. Ulkosuomalaiset näkivät Suomen upeana maana ja onnistumisena.

"Lontoo katkaisi vuosien työputkeni"

Lontooseen lähtiessään Holma oli vihainen monelle asialle Suomessa.

- Olin huolissani ilmapiirimuutoksesta, mitä täällä on minusta tapahtunut. Olen ollut iloinen, että keskustelukulttuuri on muuttunut ja asioihin myös tartutaan. Turun puukotuksen jälkeen olen taas ollut niin ahdistunut, etten voi katsoa uutisia. Olen myös joutunut tunnustamaan, että sellainen vellova negatiivisuus on maailmanlaajuinen ilmiö, eikä pelkästään Suomen ongelma, hän sanoo.

Lähtöpäätös muuttaa Lontoon kaltaiseen suurkaupunkiin syntyi uupumuksessa. Antti Holma oli ollut pitkään haluttua tavaraa. Putous oli tehnyt miehestä tähden, ja hänellä riitti työtarjouksia joka lähtöön.

- Minulla oli takana monen vuoden työputki, mikä piti jollain lailla katkaista. Kyllä se on toiseksi paras päätös elämässäni on ollut, jos paras oli se, että lähdin aikoinaan Sonkajärveltä Kallion lukioon. On tehnyt hyvää saada etäisyyttä Suomeen.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Antti Holma: "En taistellut pätkääkään syöpääni vastaan"

Lue myös: Antti Holma julkaisi parodiaversion Cheekin ratsastuskuvasta: "Yhdennäköisyyttä tavoiteltiin"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat