Kuva: Mikko Räsänen

Menikö sukupuolineutraalius jo liian pitkälle? Hittikappaleet sanoitettiin uusiksi

22.11.2017 18:30 - Mikko Räsänen

Iskelmän Aamuklubin juontajat ottivat osaa ajankohtaiseen keskusteluun muuttamalla tutut iskelmät sukupuolineutraaleiksi.

Viimeisen vuoden aikana sukupuolineutraalius on ollut kuuma puheenaihe yhteiskunnassa. Esimerkiksi Aamulehti linjasi, että se vaihtaa lehdessä käytetyt termit sukupuolineutraaleiksi, jolloin puhemiehestä tulee puheenjohtaja, asiamiehestä edustaja ja palomiehestä pelastaja. Myös liikennemerkit tullaan vaihtamaan sukupuolineutraaleiksi ja monet vanhemmat kannattavat sukupuolineutraalia kasvatusta, joka alkaa jo siitä, että lapselle annetaan nimi, mistä ei voi päätellä hänen sukupuoltaan.

Sukupuolineutraalius on herättänyt myös vastustusta. Esimerkiksi lastenpsykiatri Jari Sinkkonen tyrmäsi sukupuolineutraalin kasvatuksen Iltalehden haastattelussa.

- Stereotypioita ei kuitenkaan poisteta sukupuolineutraalilla ajattelulla. Tarvitaan asennekasvatusta, ei sukupuolineutraaliutta, Sinkkonen sanoi.

Iskelmä Aamuklubin Mikko Siltala ja Pauliina Puurila ottivat omalla tavallaan osaa ajankohtaiseen keskusteluun testaamalla, miltä kuulostavat klassikkoiskelmät, jos nekin sanoitettaisiin ajan henkeen kuuluvasta sukupuolineutraaleilla sanoilla. 

Kuuntele päivitetyt sanoitukset alta.

Liity Iskelmän Aamuklubin Facebook-ryhmään täällä ja osallistu keskusteluun.

Lue myös: Pauliina, 40, ajautui poliisin ja näyttelijän töistä radioääneksi: "Annan kaikkeni lähetyksessä"

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan

Kilpailut

Uusimmat