Kuva: Senja Rapila

Redrama kritisoi musiikkibisnestä: "Yritetään rakentaa väkisin persoonia"

13.12.2017 16:15 - Anna Hopi

Rap-artisti Redrama haluaa löytää artistin, joka vetoaa yleisöön tulkintakykynsä perusteella.

Rap-artisti Redrama kertoo The Voice of Finland -pressissä elävänsä mielenkiintoisia aikoja. Hän sanoo saaneensa vastikään pitkän vääntämisen jälkeen tuoreen singlensä valmiiksi. Kyseessä on keväällä julkaistava melankolinen, englanninkielinen räppikappale Paycheck, joka syntyi hitaan työstämisen kautta.

40-vuotias artisti kokee, että musiikkia tulisi tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmat mielessä. Tämän ajatuksen hän on halunnut tuoda myös The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajan pestiinsä.

- Haluaisin löytää valmiita persoonia ohjelmasta, eikä tämän ajan trendin mukaan niin, että ihmisistä yritetään väkisin tehdä persoonia, Redrama lataa.

- Musiikkia tehdään ja julkaistaan enemmän kuin koskaan. Siihen mahtuu joukkoon hyvää musiikkia, mutta nykyään tapahtuu aika paljon sitä, että rakennetaan nuorelle tyypille iso some ja stailataan hänen tyylinsä kauaksi siitä, millainen hän todella on. Hiukset kuntoon, meikit kasvoihin ja teetetään se biisi, joka tutkimuksien mukaan toimii radiossa. Tiedän - kuulostaan nelikymppiseltä räppäriltä, hän nauraa.

(kuva: Senja Rapila)

- En voi sille mitään, että uskon meidän olevan jossain saturaatiopisteessä tässä asiassa. Ihmisistä kuuluu kasvaa artisteja, ja se on tämän ohjelmankin pointti. Jos joku on introvertimpi ja ujompi persoona, niin hänestä ei yritetä tehdä räikeää läpänheittäjää. Voit seistä vaikka paikoillaan koko esityksen ajan, hoidetaan siihen vaan hienot valot. Ei tarvitse tanssia ja pomppia, jos olet niin hyvä laulaja, että vain tulkitset tekstiä.

"Huippu-uran voi rakentaa ilman tiivistä sometusta"

Suomalaisten sanotaan olevan introverttia kansaa. Onko todennäköistä, että The Voice of Finland -ohjelmasta löytyisi ekstrovertteja estradeiden tähtiä, kuten esimerkiksi eläväisestä lavaesiintymisestä ja huulenheitostaan tuttu Jari Sillanpää?

- Nuoremmassa sukupolvessa alkaa olemaan sellaista persoonaa, mutta sitä voi miettiä, onko se todellista. Some on täynnä tyyppejä, jotka ovat jeejee, mutta sitten livenä jotain ihan muuta. Ed Sheeran julkaisi pitkän tauon jälkeen somessa kuvan silmälaseista ja kertoi uudesta biisistään, voi sen tehdä niinkin pienin elein. Mutta toisaalta, hän on Ed Sheeran ja myy hetkessä pari kertaa Wembley Stadionin loppuun.

- Haluaisin silti vielä uskoa, että artisti voi rakentaa huippu-uran ilmankin sitä, että hänellä on miljoonia someseuraajia ja tiivis kommunikaatio kaikissa somekanavissa. Haluaisin uskoa, että menestys tulee siitä, että hän laulaa niin hyvin, että kuulija samaistuu siihen tunteeseen, Redrama summaa.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Redrama aloitti somepaaston: "Olen rauhallisempi ja päässäni on hiljaisempaa"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat