Kuva: YouTube

Apu: Salkkarit-tähti avautuu sarjan kuvauksissa koetusta häirinnästä: Ohjaaja tarttui takapuolesta kiinni

19.02.2018 18:45 - Senja Rapila

Näyttelijä Johanna Nurmimaa kertoo kokemuksiaan ohjaaja Lauri Törhösen, 70, kanssa työskentelystä.

Näyttelijä Johanna Nurmimaa, 55, on ottanut Apu-lehden haastattelussa kantaa elokuvaohjaaja Lauri Törhösen, 70, ahdistelusyytteisiin. Ylen kirjoittamassa artikkelissa 20 naista kertovat, että Törhösen ahdistelu jatkui ainakin 1980-luvulta 2000-luvulle.

Nurmimaa esitti suosikkisarja Salatuissa elämissä Paula Sievistä vuosina 2004-2012 ja 2013-2014. Tuona aikana hän työskenteli myös Törhösen ohjauksessa sarjan kuvauksissa.

- Ohjatessaan Salkkareita Törhösen härski sanailu oli jatkuvaa, ja hän kävi muutaman kerran aggressiivisesti kankkuuni kiinni, Nurmimaa kertoo Avulle.

- Siinä tilanteessa oli pakko vain yrittää jatkaa töitä, jotta kuvaus saataisiin purkkiin. En ollut missään tilanteessa kahden Laurin kanssa ja välttelin niitä hetkiä. Hän ei valitettavasti näe mitään vikaa käytöksessään.

Näyttelijä kertoo, että hän ja muut näyttelijät olivat jo etukäteen kuulleet Törhösen maineesta. Nurmimaa kertoo Apu-lehdessä myös tavanneensa naisia, jotka pyrkivät hyväksikäyttämään vaikutusvaltaisia miehiä. Törhösen kohdalla kyse oli kuitenkin suorasta häirinnästä.

- Tilannetta vaikeutti kuvauksissa se, että hän oli silloin vielä naimisissa Stiina Laakson kanssa, joka oli sarjan tuottajana yksi pomoistamme. Hänen ja Laurin ala-asteikäinen poika oli myös mukana sarjan kuvauksissa ja sitä yritti suojella koko perhettä, enkä ottanut asiaa esille. 

Lähde: Apu

Lue myös: Salkkarit-Aaroa näyttelevä Teemu Lehtilä: "Eräs nainen ei suostunut tulemaan samaan hissiin kanssani"

Lue myös: Sara Parikka: "Toivon ihmisten tajuavan, että tehdään Salkkareita, eikä mitään vakavasti otettavaa"

Lue myös: Salkkarit-pahis Teemu Lehtilä paljastaa harmittavan juonenkäänteen: "Olisin halunnut jatkaa sitä"

Kilpailut

Uusimmat