Kuva: YouTube

HS: Tuntematon sotilas -näyttelijä protestoi Jussi-gaalassa: Osoittaa tukensa rohkeille naisille

23.03.2018 10:00 - Reija Saarinen

Jarkko Lahti ei aio nousta lavalle, mikäli elokuva voittaa palkintoja.

Kohun keskellä olevan ohaajan, Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvassa näytellyt Jarkko Lahti aikoo protestoida tämän iltaisessa Jussi-gaalassa, uutisoi Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Lahti kertoi asiasta ensimmäisenä omalla Facebook-seinällään, jossa hän totesi seuraavaa:

"Jään pois Tuntemattoman sotilaan pöydästä Jussi- juhlissa protestina viime päivien uutisiin, joissa kerrotaan naispuolisia kollegoita alistavasta käytöksestä, sekä esiin tulleiden Tuntemattoman sotilaan työryhmässä esiintyneiden väärinkäytösten vuoksi. Olen järkyttynyt. --- Lämpimät terveiseni kaikille näille rohkeille naisille, jotka astuvat esiin. Epäterveen toimintakulttuurin on tällä alalla loputtava", hän kirjoitti Helsingin Sanomien mukaan. 

Helsingin Sanomien haastattelussa Lahti toteaa, että ei aio nousta lavalle, mikäli elokuva gaalassa palkitaan. Syy on selkeä.

- Sillä haluan osoittaa solidaarisuutta näille rohkeille naisille, jotka ovat astuneet julkisuuteen, Lahti sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

- En vain hyväksy minkäänlaista kiusaamista millään suomalaisella työpaikalla, piste.

Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas oli todellinen menestys. Se keräsi teattereihin ennätysmäärän katsojia ja on myös illan gaalassa näyttävästi esille. Kaiken kaikkiaan elokuva kahmi 10 ehdokkuutta, mutta nähtäväksi jää, montaki palkintoa elokuva tänään itselleen lunastaa.

Alta sen sijaan voit katsoa Lahden tähdittämän Hymyilevä mies -elokuvan trailerin. Lahti voitti kyseisestä roolistaan Jussi-palkinnon kaksi vuotta sitten.

Lue myös: Mitä ihmettä, Aku Louhimies palkitaan gaalassa, jossa vastustetaan vallan väärinkäyttöä?

Lue myös: Yle: Aku Louhimiehestä rankkoja syytöksiä - nöyryyttää näyttelijöitä sadistisesti, itkettää lapsia

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat