Kuva: Emmi Moilanen

Maija Vilkkumaa nuoruuden vaatekokeilustaan: Äidin mielestä se hame oli päälläni hassun näköinen

11.09.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Laulaja paljastaa olleensa teini-iässä punk-henkinen hevityttö, joka halusi erottua pukeutumisellaan muista nuorista.

Ensi vuonna uransa 20-vuotiasta taivalta juhlistava laulaja Maija Vilkkumaa, 44, paljastaa Voice.fi-sivuston haastattelussa olleensa itse alle parikymppisenä ”ihan selkeästi yhteiskuntakapinallinen.”

Laulajan nuoruusvuosiin liittyivät vahvasti myös erilaiset tyylikokeilut.

- Olen ollut teini-ikäinen 80-luvulla ja 90-luvun alussa. Silloin kaikki meidän koulussa näytti samalta, oli Levikset ja untuvatakit.

Nuorena oli tarve erottua

Teini-iässä Vilkkumaan harrastuksiin kuuluivat tanssi ja teatterileirit, josta ympärille löytyi samanhenkinen kaveriporukka.

- Meillä oli voimakkaasti tarve erottua pukeutumisella. Olin vähän sellainen punk-henkinen hevityttö. Ostimme kaikki vaatteet kirpputoreilta, koska silloin kaikki nuorisovaateliikkeet myivät tavallisten ihmisten ”snobikamaa,” kuten me silloin sitä kutsuimme.

Vilkkumaa kertoo, että hänen teiniaikoinaan myös hiusvärit, meikkaaminen ja punainen huulipuna olivat erityisen in.

- Minua aina harmittaa, kun jotkut miettivät, että miksi ihmiset meikkaavat vaikka olisivat niin kauniita muutenkin. Totta kai olisivat, mutta minusta meikkauksella on myös todella vahva itseilmaisullinen funktio.

Lastenkokoinen minihame kauhistutti äidin

Tyylikokeiluista Vilkkumaalle on painunut erityisesti mieleen tilanne, jolloin hän halusi itselleen lyhyen, punk-henkisen skottiruutuhameen. Täydellistä vaatekappaletta ei kuitenkaan löytynyt ja laulaja tyytyi lastenkokoiseen hameeseen.

- Se oli ihan hassun näköinen mun päällä äidin mielestä. Olin silloin sitä mieltä, ettei hän voi sanoa minulle, kuinka pitäisi pukeutua.

Äiti kuitenkin vakuutti Vilkkumaalle, että pitää tyttärensä ja tämän kaveripiirin pukeutumistyylistä.

- Sitten hän tajusi myös, että ei pidä valittaa. Äiti osti meille kokovartalopeilit eteiseen, jonka jälkeen heti tajusin, miltä näytin ja fiksasin hametta, Vilkkumaa nauraa.

Vilkkumaa onkin kiitollinen siitä, että on aina saanut kannustusta kotoaan.

- Luulen, että maailma kyllä arvostelee ihan tarpeeksi jokaista ihmistä. Kotoa kannattaa antaa lapsilleen ihan pelkästään vaan hyvää meininkiä, Vilkkumaa korostaa.

Lue myös: Maija Vilkkumaa kertoi omituisimman nimmarikokemuksensa - mies vetäisi housut alas

Lue myös: Maija Vilkkumaa muusikkomiehestään: "Kyllä yhteistä aikaa aina löytyy"

Kilpailut

Uusimmat