Kuva: Emmi Moilanen

Saara Aalto haluaa palata Brittien X Factoriin tuomarina - "TV:ssä pitäisi olla enemmän HLBT-ihmisiä"

16.09.2018 18:15 - Iiro Myllymäki

Saara Aalto haluaa ajaa seksuaalivähemmistöjen asiaa.

Laulaja Saara Aallon, 31, ura muuttui käänteentekevästi, kun hän osallistui Ison-Britannian X Factor -ohjelmaan vuonna 2016. Lopulta nainen sijoittui kilpailussa toiseksi. Tämän jälkeen Aalto on muun muassa julkaissut ensimmäisen kansainvälisin voimin tehdyn ja ison levy-yhtiön julkaiseman albuminsa Wild Wild Wonderland ja edustanut Suomea Eurovision laulukilpailussa viime toukokuussa.

Saara Aalto nähtiin myös tuomarina edellisellä Suomen X Factor -kaudella, ja naisen mentoroima Tika Liljegren voitti kilpailun. Nyt Saara Aalto hamuaa paluuta Ison-Britannian X Factoriin, niin ikään tuomarin rooliin.

Briteissä X Factorista on alkanut juuri uusi kausi, jossa tuomareina nähdään kykykilpailukonkari Simon Cowell, poptähti Robbie Williams, näyttelijä ja Williamsin vaimo Ayda Field sekä One Direction -bändistä maailmanmaineeseen singahtanut Louis Tomlinson. Saara Aalto on tyytyväinen tämän hetken tuomaristoon, mutta hän näkisi mielellään tuomaristossa myös jonkun seksuaalivähemmistöä edustavan jäsenen. Tämä kävi ilmi, kun brittiläinen Metro-lehti kysyi naisen kantaa asiaan.

- Televisiossa pitäisi olla enemmän HLBT-ihmisiä. Heidän pitäisi ottaa minut sinne, Aalto kommentoi.

Saara Aalto on puhunut seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta ja on esiintynyt monissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-tapahtumissa eri puolilla Eurooppaa. Aalto on kihloissa Meri Sopasen kanssa, ja Sopanen toimii myös Aallon managerina.

Saara Aalto muistuttaa Metron haastattelussa saaneensa tuomarikokemusta jo Suomen X Factorista.

- Minun tyttöni voitti, joten käytännössä katsottuna olen aika menestynyt tuomari. Annoin suojateilleni laulutunteja, koska halusin auttaa heitä. Tein todella parhaani ohjelmassa, Aalto kertoo.

Saara Aalto lähtee lokakuussa yli kuukauden kestävälle Euroopan-kiertueelle. Nainen esittää eri puolilla Suomea yhteensä 16 keikkaa, ja tämän lisäksi hän konsertoi Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Ruotsissa ja Espanjassa. Voit katsoa kaikki Suomen keikkapäivämäärät tästä linkistä.

Lue myös: Saara Aalto rikkoo tabuja rehellisyydellään: "Tuntuu, että tässä yhteiskunnassa täytyy vähän esittää"

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat