Kuva: Mikko Räsänen

Tuukka Temosen Valmentaja-elokuva floppasi täysin - "Nyt seuraa vakava itsetutkiskelu"

22.10.2018 12:54 - Katariina Auvinen

Tuukka sekä Olga Temonen ovat molemmat ottaneet kantaa surullisiin katsojalukuihin.

Jari Sarasvuosta kertova Valmentaja-elokuva näki ensi-iltansa viime viikolla. Katsojaluvut eivät ole kuitenkaan olleet lähellekään sitä, mitä elokuvalla haettiin. Ohjaaja Tuukka Temonen on ottanut kantaa synkkiin lukemiin omalla Facebook-tilillään. 

"Erittäin suuri kiitos elokuvan katsoneille. 7317 on Valmentaja-elokuvan viralliset katsojaluvut ja suurin osa koostuu ennakkonäytöksistä. Nyt seuraa vakava itsetutkiskelu, ruoskiminen ja viiltävä analyysi flopin syistä. Teen tästä tekstin ja sen jälkeen kiihdytän itseni kovempaan hybrikseen kohti uutta elokuvaa. Jos tän haluaa leffassa nähdä, niin tämä kuluva viikko on monilta osin viimeinen mahdollisuus. Tällaisilla luvuilla ei montaakaan näyttöä teattereissa tarjota. Mutta jos positiivista hakemalla hakee, niin ollaan näissä laatuelokuvien luvuissa." 

(kuva: Senja Rapila)

Temonen on saanut useita tsemppiviestejä ihmisiltä. Myös Temosen vaimo, Olga Temonen, on ottanut huonoihin katsojalukuihin kantaa blogissaan. 

"Olemme omistaneet pitkälti viimeiset 2,5 vuotta Valmentaja-elokuvalle. Nyt elokuva on viimein teattereissa ja arki ilman elokuvan ensi-illan odotusta on alkanut. Toki elämässä on leffatyön lisäksi ihan normaalia arkea koko ajan, mutta silti kun yksi projekti saadaan päätökseen, jää siitä tyhjä olo. Erityisen tyhjän olon tekee nyt se, ettei tämä elokuva, se 2,5 vuoden työ, tunnu oikein löytävän katsojakuntaansa. Se porukka mikä menee teatteriin asti, yllättyy ja saamme positiivista palautetta, mutta suurin osa jättää menemättä ”koska ei pidä Sarasvuosta”, mikä on vähän yllättänyt meidät," Temonen kirjoittaa. 

Olga Temonen kertoo myös, että elokuvan tekeminen teki ison loven heidän lompakkoonsa. 

"Totta kai tilanne on meille aika tiukka rahallisesti, otimme riskin ja nyt näyttää siltä ettei se kannattanut."

Kaiken kaikkiaan Olga Temonen kertoo uskovansa, että asiasta tullaan pääsemään yli.

"Perusasiat ovat kunnossa, joten kyllä tästäkin selvitään." 

Lue myös: Miltä näyttää, kun 42-vuotias elokuvaohjaaja Tuukka Temonen skeittaa? Katso video

Lähde: Facebook & Olga Temosen blogi 

Kilpailut

Uusimmat