Kuva: Emmi Moilanen

Tuukka Temonen HS:n antamasta arviosta Antti X Antti -podcastissa: Pelattiin pois ohjaajakisasta

07.11.2018 13:15 - Katariina Auvinen

Temonen avautui Valmentaja-elokuvan huonoista katsojaluvuista ja leffan saamasta kritiikistä.

Valmentaja-elokuva on Tuukka Temosen, 43, ohjaama suomalainen draamaelokuva, joka kertoo Temosen näkökulmasta liikemies-mediapersoona Jari Sarasvuosta. Elokuva keräsi leffateattereihin vain reilut 10 000 katsojaa ja Helsingin Sanomien kriitikko Anton Vanha-Majamaa antoi arvostelussaan leffalle vain yhden tähden. 

Vanha-Majamaan mukaan elokuva on Wikipediamainen ja Sarasvuo esitetään elokuvassa mulkvistina. 

Temonen vieraili Antti X Antti -podcastin vieraana Antti Granlundin ja Antti Hietalan tentattavana. Siellä Temonen vastasi muun muassa Vanha-Majamaan kritiikkiin. 

- Olen peruskoulun käynyt jamppari ja pärjään tässä maailmassa aika hyvin. Voin todellakin osoittaa, että ansaitsen tasavertaisen paikan tässä yhteiskunnassa, eikä minua pidä arvostella sen suhteen, että olen ollut politiikassa tai kuulunut bändiin. Se ei voi olla peruste minun taiteen haukkumiselleni, Temonen kertoo. 

Temosen mukaan kulttuurieliitti käsittelee häntä eri tavalla, mutta ei myönnä sitä, käy ilmi podcast-keskustelusta. 

- Ei kulttuurieliitti sitä kuitenkaan myönnä, mutta poliittinen tausta tunkee esille toimittajakeskustelussa joka kerta, hän kertoo. 

Tuukka Temonen on ollut kiinnostunut tekemään räppäri Mikael Gabrielin elämäkerran pohjalta elokuvan. Elämäkerta on Laura Frimanin ja Vanha-Majamaan kirjoittama teos ja sen on määrä ilmestyä piakkoin. Temosella on veikkaus, miksi kriitikko antoi hänelle huonot arvosanat Valmentaja-elokuvasta. 

- Ei ole mikään salaisuus, että olen ollut kiinnostunut elokuvan tekemisestä Mikael Gabrielin kanssa. Olen kärkkynyt elokuvaa jo jonkin aikaa, joten kyllähän tällä Anton Vanha-Majamaan kritiikillä yksi pelaaja on pelattu pois ohjauskisasta elokuvan osalta. On hel*etin hyvä argumentoida siinä vaiheessa, että tämän edellinenkin leffa oli aika paska ja teksti on aina tekstiä, Temonen kertoo Granlundille ja Hietalalle. 

Pääset kuuntelemaan podcastin täältä

Lue myös: Tuukka Temosen seuraava elokuva on selviytymistarina: "Minulta kysytään, ketä se kiinnostaa"

Lähde: Antti X Antti 

Kilpailut

Uusimmat