Kuva: Henna Koste

"Tuntui rock-tähdeltä" - Samu Haber kertoo, milloin huomasi menestyksen ensimmäistä kertaa

27.11.2018 18:15 - Lauri Kujanpää

Uutta albumia Sunrise Avenuelta ei ainakaan vielä ensi vuonna nähdä.

Sunrise Avenue julkaisi juuri ensi kesäksi jättikeikan Suomeen, sillä yhtye esiintyy Telia 5G Areenalla 15.6.2019. Bändin keulakuva Samu Haber kertoo Voice.Fi:lle, että ajatus keikasta lähti yhteistyökumppanilta.

- Samankaltaisia keikkoja ollaan tehty muualla maailmassa ja olihan meillä Seinäjoella viime kesänä todella upea ja iso konsertti. Sitten yhteistyökumppanilta tuli ajatus, että olisi tällainen mahdollisuus soittaa Telia Areenalla, niin pakkohan siihen oli tarttua. Saatiinhan samalla julkaistua kesän ensimmäinen konsertti, joten ainakin on tekemistä, Haber kertoo hymyillen.

Vielä bändi itse ei edes tiedä, mitä jättikeikalla on luvassa, mutta Haberin mukaan kaikki ovat konsertista todella innoissaan.

- On hienoa päästä haastamaan itsensä ja tekemään jotain todella spesiaalia. Tuollainen keikka vaatii kuukausien suunnittelua ja ihan alkutaipaleella tässä vielä ollaan sen asian kanssa. Vedetään hetki huilia ja helmikuussa alkaa täysipäiväinen suunnittelu.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

(kuva: Senja Rapila)

Julkisuus

Sunrise Avenue on supersuosittu varsinkin Saksassa, missä Samu Haber on toiminut tuomarina The Voice Of Germany -ohjelmassa. Haber kertoo, että julkisuuden ero Suomessa ja Sakassa on se, että ihmiset tulevat rohkeammin juttelemaan.

- Mitä etelämmäksi mennään, niin sitä vähemmän ihmiset ovat varauksellisia. He saattavat siis lähestyä helpommin kuin Suomessa. Todellista kokemusta ei siitä arkipäiväisestä julkisuudesta siellä ole, mutta kyllähän ihmiset usein tunnistavat ja tulevat jotain höpöttelemään.

Haber osallistui Suomessa Vain elämää -ohjelmaan ja silloin monet muutkin kuin fanit alkoivat tunnistamaan hänet kotimaassa.

- Kyllähän sen huomasi siitä, että semmoiset ”ehkä ei niin tyypillisimmät” bändin fanit tunnistivat. Esimerkiksi jossain kukkakaupassa eräs mummo kertoi, kuinka ihastuttava olin ollut siinä ohjelmassa. Kun vedettiin ohjelman jälkeen Hartwall Arenalla keikka, niin oli siellä enemmän perheitä ja lapsia yleisössä - eiköhän ohjelmalla ollut vaikutusta siihenkin.

Sunrise Avenue on kiertänyt maailman keikkalavoja yli 10 vuotta, mutta missä vaiheessa Haber huomasi, että nyt ollaan jonkin isomman asian äärellä?

- Se oli varmaan heti ensimmäisen albumin julkaisun jälkeen, kun soitettiin legendaarisella Magnet Clubilla Berliinissä: Semmoinen paikka, joka vetää noin 180 ihmistä. Kurkittiin meidän rumpalin Osalan kanssa, kun jengi ostelee lippuja ovella ja yhtäkkiä klubi myyntiikin loppuun. Sehän oli todella pieni paikka, mutta silti tuntui oikealta rock-tähdeltä.

Uutta albumia ei bändiltä kannata Haberin mukaan ainakaan ensi vuonna odotella, sillä materiaalia syntyy pikkuhiljaa. Inspiraation Haber kertoo saavansa ihan normaaleista elämän asioista.

- Normaalit tilanteet, tapahtumat ja tarinat ne biisit synnyttävät. Ikinä ei voi etukäteen tietää, milloin inspiraatio jostain iskee.

Jättikonsertin lisätiedot:

Sunrise Avenue

La 15.6.2019 Telia 5G Areena, Helsinki

Ovet klo 17

LIPUT:

Myyntiin ke 28.11. klo 9

Palvelumaksuineen alkaen 49,50 / 59,50 / 69,50 / 79,50 euroa Ticketmasterista.

Myynnissä myös VIP-paketteja

Lue myös: Sunrise Avenue vetää ensi kesänä stadionkeikan Helsingissä!

Lue myös: Sunrise Avenue julkaisi uuden kappaleen - kuuntele Dreamer

Lue myös: Nuoren fanin sanat herkistivät Samu Haberin: "Sinulla on varmaan paljon surua sisälläsi"

Kilpailut

Uusimmat