Kuva: Mikko Räsänen

Aki Linnanahde uravalinnastaan: "Olen aina ollut tietyllä tavalla perheeni musta lammas"

23.01.2019 09:15 - Katariina Auvinen

Mies kertoi urastaan Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa.

Juontaja Aki Linnanahde, 40, on monelle tuttu Radio Novan aamusta, mutta hän on vahvasti mukana myös somemaailmassa sekä viime vuonna myös television puolella, kun hän osallistui Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan. Mies jutteli Iskelmän Satu Kotosen Sunnuntaivieras-haastattelussa muun muassa perheestään, elämästään ja esiintymisen halusta. 

- Muistan, että vuonna 2010 eräs televisiopomo kysyi minulta, että mikä on minun haavani. Hän tarkoitti tällä sitä, että hänen mielestään jokaisella esiintyvällä ihmisellä on tarve todistaa jollekin jotain esiintymällä, Linnanahde kertoo. 

- Monella meidän alamme ihmisellä se on esimerkiksi koulukiusaaminen. Siitä on syntynyt halu todistaa kiusaajille, että pystyy menestymään, hän pohtii. 

Mies pohti omaa haavaansa, muttei osannut ensin nimetä, mikä hänet ajoi esiintymään. Itse asiassa Linnanahde ei ensin pitänyt itseään ihmisenä, joka erityisesti haluaisi olla esillä. Hän kuitenkin löysi tietyn yhteyden, joka ajoi hänet tälle alalle. 

- Loppujen lopuksi ehkä minun haavani on perheeni. Olen aina ollut tietyllä tavalla perheeni musta lammas, koska kaikilla muilla sisaruksillani on yliopistokoulutus ja äitini oli vahvasti sitä mieltä, että minunkin pitäisi mennä yliopistoon, hän kertoo. 

Miehellä on ylioppilas ja opistotausta, mutta se ei ole ollut hänen uransa esteenä. Päinvastoin mies uskoo vahvasti, ettei pelkästään koulukirjojen avulla opita. 

- Työtilaisuuksissa minulta ei ole kyselty koulutuksestani kertaakaan. Missään nimessä en väheksy koulutusta, mutta koulukirja ei ole ainut tie viisauteen, hän kiteyttää. 

Kuuntele koko haastattelu RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Radio Nova, Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat kaikki osana Bauer Mediaan. 

Lue myös: Aki Linnanahde muistelee, saapui tv-lähetykseen suoraan sairaalasta: "Se oli aika itkuista"

Kilpailut

Uusimmat