Timo Suhonen luuli pääsevänsä kansanedustajaksi - "Nyt kyllä v*tuttaa"

17.04.2019 14:01 - Lauri Kujanpää

Tarkistuslaskenta vei Suhosen paikan eduskunnasta.

Tie kansanedustajaksi voi olla pitkä ja kivinen, mutta kovankin työn jälkeen voi tapahtua odottamattomia asioita. Timo Suhonen -niminen mies oli pääsemässä aluksi eduskuntaan, mutta laskentavirheiden takia hän ei lopulta ollutkaan saanut tarpeeksi ääniä ja hänen puoluetoverinsa Tuula Väätäinen kiilasi ohitse.

Suhonen soitti Radio Novan Päivän juontajalle Esko Eerikäiselle ja kertoi, että tilanne ärsyttää.

- Tässähän olen kokenut sen, että miltä tuntuu päästä eduskuntaan, ja sen, miltä tuntuu lentää ulos sieltä, vaikka yhtään virhettä en ole tehnyt. Olihan tämä aika nopea tuulahdus. Onhan tässä joku vitsaillutkin, että voisin hakea nyt sopeutumiseläkettä, kun on kerta tiputtu, Suhonen nauraa ja jatkaa:

- Eilen sain paljon onnitteluviestejä ja -puheluita. Eräs lehti soitti, että haluanko laittaa lehteen onnitteluviestin, ja sanoin, että voinhan minä kirjottaa siihen, että "nyt kyllä vi*tuttaa". Lehti ei silloin tiennyt, että en päässytkään sisälle.

Suhonen oli saanut aluksi tarpeeksi ääniä valituksi tulemiselle, mutta äänien tarkistuslaskennassa huomattiin, että puoluetoveri Tuula Väätäinen kiilasi ohi.

- Minulla oli 36 ääntä enemmän kuin Tuula Väätäisellä. Se on jo sellainen määrä, että ei pitäisi joutua odottamaan tarkistuslaskelmia. Lopulta selvisi, että on ollut useita syöttö- ja laskentavirheitä, joissa menetin aluksi 30 ääntä. Väätäinen olikin saanut lopulta kymmeniä lisä-ääniä ja pääsi sitten sisälle. Onhan se käsittämätöntä, että tällaisia mokailuja voi sattua.

Suhonen jatkaa normaalia elämäänsä.

- Minulla on työpaikka Teollisuusliiton aluetoimistolla, jossa työt jatkuvat. Ja jatketaan elämää perheen ja vaimon kanssa. Pakko sanoa loppuun, että kyllähän tämä vi*tuttaa.

Kuuntele Radio Novan Päivää maanantaista torstaihin kello 10-14 ja perjantaisin 10-15. Radio Nova, Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Kansanedustaja sai kesätyöpaikan - lahjoittaa palkan hyväntekeväisyyteen!

Lue myös: Unohtiko kansanedustaja puheensa julkisista kulkuvälineistä? Hurjasteli tonnien taksilaskun

Kilpailut

Uusimmat