Kuva: Emmi Moilanen

Dome Karukoski paljastaa yllättävän tiedon Hollywoodin huumekulttuurista - "Pidetään nolona"

25.04.2019 16:30 - Iiro Myllymäki

Elokuvaohjaaja kertoo, että nykyään huumeidenkäyttöä pidetään Hollywoodissa heikkouden merkkinä.

Elokuvaohjaaja Dome Karukosken, 42, suursatsaus Tolkien-elokuva saa ensi-iltansa 3. toukokuuta. Kyseessä on Karukosken ensimmäinen Hollywood-elokuva, jossa päärooleissa nähdään Nicholas Hoult (mm. Poika-elokuva, Skins – liekeissä -tv-sarja) ja Lily Collins (mm. Elämä pelissä -elokuva). Karukosken aiemmat elokuvat, kuten Leijonasydän ja Tom of Finland saivat osakseen kansainvälistä huomiota ja raivasivat Karukosken tien suureen Hollywood-tuotantoon.

Dome Karukoski kertoo Iskelmän Iltapäivän Satu Kotoselle, että vaikka hän on saanut maistaa Hollywood-glamouria, hän ei silti haluaisi muuttaa sinne.

- Suomessa asiat ovat hyvin, ja tämä on kotini. Hollywoodiin olisi järkevää muuttaa, koska työnantajani on siellä, mutta yritän tehdä työni etätyönä. Losissa on kauniita asioita, mutta Suomi on parempi, Karukoski sanoo.

Mies on päässyt juhlimaan samoihin kekkereihin maailman suurimpien elokuvatähtien kanssa, esimerkiksi Golden Globe -gaalajuhlintoihin. Pääpiirteittäin Karukoski on tottunut näihin tavallisten kuolevaisten ulottumattomissa oleviin tilanteisiin, mutta hän myös tunnistaa tilanteiden erityislaatuisuuden.

- Tuntuu joskus kummalliselta istua jonkun kaksinkertaisen Oscar-voittajan kanssa, jota on joskus katsonut televisiosta, Karukoski myöntää.

Yksi mieleenpainuvimmista kohtaamisista tapahtui, kun hän piti seuraa muun muassa Kummisetä-elokuvista tunnetulle legendalle Robert Duvallille.

Robert Duvall (kuva: AOP)

- Agenttini sanoi, että tuossa Robertin vieressä on vapaa paikka, mene siihen istumaan. Istuin hänen kanssaan puhumassa puoli tuntia suomalaisesta tangosta. Sitten hän kertoi käyneensä kerran Helsingissä ja pitävänsä suomalaista tangoa mahtavana, Karukoski myhäilee.

Huumeidenkäyttö ei trendikästä

Voisi kuvitella, että Hollywoodin juhlissa käytetään huolettomasti kovempiakin päihteitä. Dome Karukosken mukaan näin ei kuitenkaan enää ole, eikä hänelle ole tarjottu huumeita.

- Sitä on tosi vähän. Kysyin siitä agentiltani, joka sanoi, että huumeidenkäyttö on epätrendikästä. Pidetään vähän nolona, jos ei selviä tästä maailmasta ilman huumeita. Sitä pidetään heikkouden merkkinä.

Dome Karukoski sanoo, että päihteidenkäytön sijasta elokuva-alan työntekijät ennemmin käyttävät iltansa kuntosalitreenin tai juoksulenkin merkeissä.

Lue myös: Dome Karukosken Tolkien-elokuvan traileri julki - katso mitä on luvassa

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat