Kuva: AOP

"Buukkaan kapakassa käynnit ":Maria Sid kertoo elämäntyylistään

13.05.2019 21:15 - Katariina Auvinen

Nainen kertoo, että urheilu on välttämätöntä, mutta niin on myös sielun ruokkiminen.

Elisa Viihteen Kaikki Synnit -sarjaa tähdittävä näyttelijä Maria Sid, 51, vieraili Iskelmän Satu Kotosen Sunnuntaivieraana. Niin Suomessa kuin Ruotsissakin asuva Sid jutteli muun muassa avoimuudesta, haavoittuvuudesta sekä parisuhdeväkivallasta. 

Sid kertoo, että hän on ihminen, joka ei kaipaa terapiaa vaan juttelua niin perheensä kuin ystäviensä kanssa. Hän kutsuu sitä sielunsa ruokkimiseksi. 

- Ruotsissa olen oppinut puhumisen taidon ja on tärkeää ruokkia myös sieluaan. Buukkaan esimerkiksi kapakassa käynnit, koska se tekee hyvää mielenterveydelleni. Kun kuvasimme Kaikki synnit -sarjaa, teimme paljon töitä ja kävin kierroksilla, päätin että nyt on aika hellittää, Sid kertoo. 

Hän sanoo juovansa harvoin, mutta varasi kalenteristaan aikaa sille, että hän pääsee nauttimaan olutta ja keskustelemaan ihmisten kanssa. 

- Päätin, että nyt menen juomaan olutta ja juttelen hienojen ihmisten kanssa taiteesta. Sieluni oli ruokittu, vaikka seuraavana päivänä olinkin väsynyt. Puhutaan paljon, että pitää urheilla ja se onkin välttämätöntä, mutta monesti sielun ruokkiminen annetaan terapeutin duuniksi eikä puhuta läheisten kanssa, hän pohtii. 

Ruotsissa terapiassa käyminen on monelle hyvin arkinen asia. Jos esimerkiksi kuvausprojekteissa on tullut ongelmia, niin länsinaapurissa on kutsuttu terpeutti avuksi selvittämään asiaa. 

- Minulla on onneksi läheiset ja sisarukset, joiden kanssa terapioimme toinen toisiamme ja se auttaa, Sid kertoo. 

Maria Sid on kertonut aiemmissa haastatteluissa, että hän on kokenut parisuhdeväkivaltaa. Nainen myöntää, että asiasta puhuminen tuntuu hänestä edelleenkin hirvittävältä, mutta se piti silti tehdä. 

- Vannoin ensin itselleni, etten ikinä kerro parisuhdeväkivallasta, koska siihen liittyi niin vahvasti häpeän tunne ja se, että ollaan uhreja, Sid kertoo. 

Nainen kuitenkin koki, että on itse löytänyt rauhan ja hyvän elämän, että halusi kertoa asiasta, jotta muutkin tietäisivät, että on olemassa joku muu tie kuin huono parisuhde. 

Lue myös: Anna: Maria Sid toteutti elämäntapamuutoksen - näin hyvältä näyttää nyt

Lue myös: Konkarinäyttelijän vinkit jännittämiseen juhlapuheenpitäjille

Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat