Kuva: AOP

Muusikko Sami Saari uransa alkuvaiheista: 'Koin ahdistusta siitä isosta huomiosta'

02.08.2019 16:45 - Emmi Moilanen

Sadun Sunnuntaivieraana on tällä viikolla Sami Saari, joka tunnetaan muun muassa jättihitistään Ainutkertainen.

Muusikko Sami Saari, 57, muistelee uransa alkuvaiheita tämän viikon Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa. Mies julkaisi ensimmäisen soololevynsä Do Re Mi vuonna 1997 ja kertoo nyt Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa, kuinka suursuosio vaikutti hänen omaan käytökseensä.

- Muistan, että kusi läikähti päähän tavalla tai toisella. Tai see huomion määrä oli valtava, jotenkin sen kautta minusta tuli ehkä aika nokkava, mies myöntää.

Ennen levyjulkaisuaan Saari soitti kitaraa erilaisissa bändeissä ja oli omien sanojensa mukaan "nöyrä musiikkityöläinen."

Artisti ei muista, että 90-luvun loppupuolella muusikkoja olisi valmennettu kohtamaan julkisuuden valokeilan erilaisia puolia.

- Se oli vähän enemmän sellaista hiekkalaatikkomeininkiä, ei puhuttu mistään maailman valloituksista tai mistään isoista konserteista tai rahoista. Oltiin vähän frendipohjalta liikkeellä, se melkein riitti, että Sami tai kuka hyvänsä, ”ole vain oma itsesi,” mies muistelee.

Jälkeenpäin mietittynä hän tuumaa, että jonkinlainen apu asian tiimoilta olisi ollut ehkä tarpeen.

- Koin jonkinlaista ahdistusta siitä isosta huomiosta. Ehkä en ole sellainen ihminen, että kaipaan huomiota niin paljon. Minulla on vähän kaksijakoinen persoona, tykkään olla sillä tavalla normaalistikin.

Suosio jätti jälkensä myös henkilökohtaiseen elämään

Suursuosion vaikutukset heijastuivat myös henkilökohtaiseen elämään.

- Jos katselee taaksepäin, ehkä siinä muutama parisuhde jäi jalkoihin, yksi avioliitto ja kaikenlaista. Sehän on ihan ajankäyttöasia, kun olet paljon pois, ei kai se oikein toimikaan, Saari toteaa.

Vaikka menneisyyteen on mahtunut paljon, Saari kertoo, ettei ole jäänyt vellomaan harmitukseen.

- Minulla on vähän sellainen asenne, että en katso taakseni. Potkaisen oven kiinni ja menen eteenpäin, mies tiivistää.

Voit kuunnella Sami Saaren koko haastattelun alta.

Lue myös: Talousvaikeudet piinasivat Aki Tykkiä, velkaa viisinumeroinen luku - "On tullut poltettua siltoja"

Kilpailut

Uusimmat