Kuva: Emmi Moilanen

The Voice of Finland -voittaja Markus Salo Olli Lindholmista: "Jos olisi pystynyt hölläämään..."

17.09.2019 19:45 - Iiro Myllymäki

Yö-legenda tunnettiin tinkimättömyydestään, joka Markus Salon mielestä saattoi mennä jopa hieman yli.

Markus Salo voitti viimeisimmän The Voice of Finland -kauden, jonka ylle varjon heitti Olli Lindholmin poismeno helmikuussa. Salo kuului ohjelmassa Lindholmin tiimiin. Nyt Markus Salo on julkaissut ensimmäisen singlensä Sinä luotit minuun, jolla on suora yhteys Lindholmin luotsaamaan Yö-yhtyeeseen. Kappaleella soittavat Yön nykyjäsenet, ja soinnilliset yhtäläisyydet onkin helppo huomata.

Markus Salo kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että ehdotus yhteistyöstä tuli Yön päästä. Salo esiintyi yhdessä Yön kanssa Olli Lindholmin muistokonserteissa, joiden myötä Yö tarjosi yhteistyömahdollisuutta.

- Heidän kanssaan oli hirveän helppo työskennellä. He ovat ammattimiehiä, jotka ovat tehneet läjäpäin levyjä, Salo kertoo.

Olli Lindholm oli mukana viidellä The Voice of Finland -kaudella (kuva: Senja Rapila )

Ei uskonut uutista todeksi

Olli Lindholm menehtyi kesken The Voice of Finland -kauden, ja ohjelman livelähetykset käytiin läpi ilman neljättä tähtivalmentajaa. Markus Salo ”adoptoitiin” Redraman tiimiin. Livelähetysten biisivalinnat oli tosin ehditty jo tehdä Olli Lindholmin kanssa.

Salo sai tietää Lindholmin poismenosta ollessaan töissä ystävänsä firmassa. Vaikka mies on pääasiassa elättänyt itsensä muusikon töillä viimeisimpien parin vuoden aikana, hän on välillä rahapulassa tehnyt muitakin hommia. Töissä ollessaan mies näki netistä otsikon Lindholmin poismenosta.

- En mä sitä uskonut. Ajattelin, että se on jokin läppä ja joku on tehnyt jonkin jäynän, Salo kertoo ensireaktiostaan.

Viestejä alkoi tulvia koko ajan enemmän ja enemmän, ja miehen oli pakko uskoa raastava tosiasia.

- Ensin sitä ajatteli, että onko järkeä jatkaa tuota kisaakaan. Heti ei tiennyt, mitä sen suhteen tulee tapahtumaan. Olihan se raju tapaus, Salo muistelee.

Mies yllätti lopulta itsensä selviytymällä livelähetyksistä kunnialla. Pahimmat surun tunteet pystyi sulkemaan pois mielestä, jotta laulun sai kulkemaan.

- En tiedä, mitä ihmisessä tapahtuu, kun pystyy tuollaisessa ääritilanteessa toimimaan noin hyvin. Pystyin laulamaan ja olemaan jopa suhteellisen rennosti siellä.

Markus Salo sai voittonsa myötä kolmen sinkun levytyssopimuksen. Mies toivoo pääsevänsä levyttämään vielä kokonaisen albumillisen omaa musiikkia. (kuva: Emmi Moilanen)

"Hän oli tinkimätön"

Olli Lindholmista oli ehtinyt tulla Markus Salolle isällinen hahmo. Lindholm soitteli suojatilleen tämän tästä, noin joka toinen päivä. Hän halusi kysellä kuulumisia ja varmistaa, että lauluja on harjoiteltu.

- Hän oli todella välittävä tyyppi, Salo kertoo.

Markus Salo oli hyvin tietoinen Olli Lindholmin jopa hieman ristiriitaisesta julkisuuskuvasta. Miehessä yhdistyi toisaalta nallekarhumainen lämpö ja välittävyys sekä toisaalta tiukka ja määrätietoinen ote. Yö-yhtyeessä on koettu lukuisat riitaisat miehistönvaihdokset, kun Lindholm on erottanut jäseniä ja tilanteita on puitu jopa käräjillä asti.

- Hän oli omassa työssään tinkimätön. Hän tiesi, mitä tekee eikä kuunnellut hirveästi muiden neuvoja. Ei tällä alalla pärjääkään, jos ei ole selkärankaa ja lujuutta, Salo sanoo.

Salo kuitenkin uskoo, että tinkimättömyyskin voi mennä yli.

- Se on tiettyyn rajaan asti hyvä, mutta Olli oli tosi tinkimätön. Häntä olisi varmaan auttanut, jos hän olisi pystynyt vähän hölläämään, Salo arvioi.

Markus Salo on ottanut oppia Lindholmin asenteesta ja hän haluaakin tehdä musiikkihommat juuri siten, miten hänestä itsestään tuntuu oikealta. Hän oppi mentoriltaan myös nöyrää työntekoa ja ajoissa olemista.

- Olli oli siitä aina supertarkka, että myöhässä ei saa olla minuuttiakaan.

Ja Salo ei ollut.

Lue myös: Jussi Hakulinen palasi Yön riveihin erikoiskeikalla - katso video

Lue myös: IS: Omaiset suunnittelivat Olli Lindholmin hautakiven - mukana koskettava yksityiskohta

Kilpailut

Uusimmat