Kuva: Senja Rapila

Suvi Teräsniska kuolemasta ja menettämisestä: "Mitkään hyvästit ei ikinä riitä"

08.11.2019 11:15 - Reija Saarinen

Suvi Teräsniska julkaisi tänään Yö-yhtyeelle tehdyn tribuuttilevyn, joka kantaa nimeä Ihmisen poika.

Suvi Teräsniska, 30, julkaisi tänään Yö-yhtyeelle tehdyn tribuuttilevyn, jossa kuullaan Teräsniskalle itselleen tärkeitä kappaleita. Kaikkiaan levy sisältää kymmenen kappaletta ja se kantaa nimeä Ihmisen poika, legendaarisen Yö-hitin tavoin.

Iskelmän haastattelussa Teräsniska kertoi pienen tarinan jokaisen kappaleen takaa. Hän kertoi myös tajunneensa sen, että levylle tuli vahingossa tietynlainen elämänkaari.

- Vahingossa tällä levyllä kävi niin, että se alkaa syntymästä ja päättyy kuolemaan. Levyn viimeinen biisi, Maasta sataa taivaaseen, löytyy Yön viimeiseltä albumilta. Kuulin tuossa tammikuun alussa, että tämä biisi on alun perin tehty minun mummoni kuolemasta. Silloin ajattelin, että jos joskus teen tällaisen tribuuttilevyn, niin haluan tämän biisin mukaan. 

Teräsniskan mukaan kyseinen kappale on ollut hänelle suurena lohtuna silloin, kun suuri suru on ollut läsnä.

- Se oli tietämättäni lohduttanut minua siinä kohtaa jo aika paljon. Juurikin siinä surussa, mitä edelleen mummon poismenosta kantaa. Mummo oli mun esikuva ja meidän suvun iso voimanainen, johon kaikki luotti ja joka piti taitavasti langat käsissään. Hänen yllättävä poistuminen otti koville koko perheessä. 

Mummon lisäksi Teräsniska osoittaa kappaleen myös tietenkin edesmenneelle Yö-solistille, Olli Lindholmille

- Tietysti tämä on laulu myös Ollille. Olen joskus vuosia sitten kysynyt toiselta mummoltani, että kun hän on monta lastaan jo haudannut, ja suuren määrän myöskin veljiään, että mikä hänet on pitänyt elämän syrjässä kiinni. Hän sanoi, että se ajatus siitä, että kun hän täältä joskus poistuu, hän kohtaa ne kaikki rakkaat jälleen.

- Minuakin lohduttaa myös se ajatus siitä, että ehkä minäkin kohtaan rakkaani, kun minusta aika jättää. Koska mitkään hyvästit ei ikinä riitä, Teräsniska toteaa haastattelussa herkistyen. 

Uuteen levyyn pääset kuuntelemaan alta. 

Lue myös: Suvi Teräsniska julkaisi herkän perhekuvan: "Elämäni suurimmat saavutukset"

Lue myös: Suvi Teräsniska laiminlöi liikunnan, pistää nyt elintavat uusiksi: "Tavoitteet on asetettu"

Iskelmä, Radio Nova ja Voife.fi ovat osa Bauer Mediaa. 

Viikonloppuna voit kuunnella Teräsniskan tarinoita biisien takaa Iskelmän taajuudelta. Lauantaina klo 19-21 sekä sunnuntaina 21-23.

Kilpailut

Uusimmat