Kuva: Lauri Kujanpää

Petra Gargano joutui häirinnän kohteeksi jo teininä: 'Me olimme 13-vuotiaita, yleisö parikymppistä'

06.03.2020 14:45 - Emmi Moilanen

Artisti esiintyi jo teini-ikäisenä baarikeikoilla Tiktak-yhtyeen kanssa.

Uutisoimme aikaisemmin laulaja Evelinan, 24, keskeyttäneen keikkansa kuultuaan yleisöstä huudon ”paita pois.” Pääset lukemaan tästä, kuinka artisti ei jäänyt tilanteessa hiljaiseksi vaan vastasi napakasti takaisin.

Laulaja Petra Gargano, 34, kertoo Iskelmän Satu Kotosen Sadun Sunnuntaivieras -haastattelussa, että on joutunut myös itse esiintyessään huutelun ja häirinnän kohteeksi. Tällöin Petra oli teini-ikäinen ja keikkaili Tiktak-yhtyeen kanssa.

- Asia näyttäytyy tosi hämmentävänä nyt. Tuntuu hurjalta, että on itse ollut siellä humalaisten ihmisten edessä baareissa keikoilla 13-14-vuotiaana.

Petra pitää Evelinan päätöstä keikan keskeyttämisestä rohkeana tekona. Artisti muistelee myös, että huutelu oli ”ihan normaalia” oman uransa alkuaikoina.

- Okei, meitä oli kuusi siinä, eikä kukaan meistä oikein välittänyt. Mutta ehkä se juuri on huolestuttava juttu siinä, että oli niin normaalia se huutelu. Me olimme 13-vuotiaita ja meidän yleisömme on päälle parikymppisiä siellä baarissa. Kyllä se tuntuu tosi, tosi kummalliselta.

- Tai se, kun lähdetään lavalta pois, niin turvamiehet kävelevät meidän ympärillämme, kun ihmiset yrittävät käpälöidä ja koskea. Näin jälkikäteen ajateltuna, kun on itsekin äiti, se tuntuu niin hämmentävältä, Petra jatkaa.

"Kaikki vitsit eivät enää naurata"

Kulttuuri on muuttunut paljon Petran uran alkuvaiheista. Tämä on saanut naisen pohtimaan tarkemmin myös omia ajattelumallejaan.

- Havahtuu tuollaisiin asioihin, että minunkin pitää välillä tajuta, ettei noin saa sanoa. Että se ei ole normaalia.

- Jos on kasvanut johonkin tuollaiseen kulttuuriin, siitä on myös naisena vaikea päästä irti, noista epäkohdista, hän jatkaa.

Petra painottaa, että monet vitsit, jotka ovat naurattaneet kymmenen vuotta sitten, eivät ole enää hauskoja.

- Kulttuuri muuttuu ja siinä on turha olla jonain vastarannan kiiskinä ja taistella sitä vastaan. Siihen on vaan hypättävä messiin ja uskaltauduttava oppimaan uutta kulttuuria oikeasti.

- Ja se, ettei tämä ole pelkästään miesten asia. Kulttuurillinen muutos on ihan yhtä lailla meidän naisten vastuulla, emmekä hyväksy enää hiljaisesti muutamalla naurahduksella jotain juttuja, artisti kertaa.

Lue myös: Eletty elämä kuuluu Petra Garganon levyllä: "Mitä enemmän jakaa, sitä alastomampi on muiden edessä"

Lue myös: Evelina keskeytti laivakeikkansa kuultuaan yleisöstä kaksi sanaa - kertoo nyt tilanteesta

Lue myös: Tiktak-Petra juhlii yhdeksättä hääpäiväänsä puolisonsa kanssa - jakoi kauniita kuvia somessa

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat