Kuva: AOP

Katri Helena vetoaa somekirjoituksellaan suomalaisiin: "Terveiset mummokaranteenista"

21.03.2020 10:45 - Henna Koste

Ikisuosikki Katri Helena löytää valoa epävarmana aikana ja kannustaa kaikkia tottelemaan ohjeita.

Suomalainen suosikkilaulaja Katri Helena, 74, ottaa Facebookissa kantaa koronaviruksen mukanaan tuomaan karanteenikäytäntöön. Koronaviruksen riskiryhmään kuuluvat iäkkäämmät henkilöt. On painotettu, että etenkin yli 70-vuotiaat ovat haavoittuvia koronalle. Sinivalkoinen ääni vetoaa sosiaalisen median postauksellaan ikätovereihinsa.

"Nyt puhutaan meidän kauemmin eläneiden tottelemattomuudesta. No, sehän on ihan tyhmää, se tottelemattomuus! Ajatelkaapa, me olemme vuosikymmenien ajan vastanneet itsestämme, läheisistämme ja vähän muistakin, ei siitä selviämisvietistä pääse irti ihan ensi komennolla, mutta sopeudumme kyllä, siitäkin on kokemusta. Minä sain läheisiltäni ärhäkät moitteet omasta kauppareissustani, nyt odotan kiltisti kauppakassia kynnykselle, kiitos!! Nettiyhteydet pääsevät uusiin ulottuvuuksiin, kun jutellaan tietokoneen kuvayhteydellä oman porukan kanssa", laulaja huomauttaa.

Katri Helena vinkkaa, kuinka epävarmoina aikoina voi löytää iloa. 

"PELKO on negatiivinen tunne, se saa vastustuskyvyn heikkenemään ja mielen harmaaksi. Siitä on vaikea päästä eroon, varsinkin yksin. Uskon, että lähes jokaisella on mahdollisuus puhua toisen ihmisen kanssa, puhelimessa tai ulkona turvavälillä. Olen elämäni aikana poistanut pelkoa KIITOKSELLA. Aina löytyy kiitoksen aiheita, vaikka ahdistavina aikoina niitä pitää etsiä kuin neulaa heinäsuovasta. Kokeilkaa, listatkaa hyviä asioita ja ajatelkaa niitä! Voitetaan pelko kiitollisuudella ja annetaan elimistölle hyvää voimaa, sen avulla tästäkin selvitään.Terveiset mummokaranteenista", Katri Helena kirjoittaa.

Päivitys on kerännyt paljon kehuja ja siitä on tullut hitti artistin sometilillä. Näet Facebook-päivityksen alta. 

Lue myös: Paula Koivuniemi ja Katri Helena rakkauden löytämisestä: "Harva mies kestää tällaista"

Kilpailut

Uusimmat